Antigua és Barbuda - mi a teendő

Antigua és Barbuda

Antigua és Barbuda egy tipikus karibi paradicsom, ahová elsősorban a napfény és a tenger miatt utazik az ember. A tevékenységek ezért főként a vízhez kapcsolódnak, és a szigetek belsejében nem sok szórakozást találunk.

365 strand az év minden napjára

Antigua és Barbuda fő vonzerejét a strandok jelentik. Sziklás és változatos partvonalával, számos öblével és fotogén erdős dombjaival az itteni strandok a Karib-tenger legszebbjei közé tartoznak.

Keresse meg a legjobb tengerparti szálláshelyeket

Valamennyi strandot finom fehér homok borítja, helyenként apró kavicsokkal keverve, de ezek nem akadályozzák a kellemes pihenést vagy sétálást. A Karib-tenger Antigua partjainál kristálytiszta, a vízbe lépés fokozatos és nagyon biztonságos.

Minden strand nyilvános?

Sok strandot nagy szállodai üdülőhelyek foglalnak el, saját bárokkal, napozóágyakkal és a szárazföldről való zárt bejárattal.

Atörvény értelmében azonban minden strand teljes hosszában szabadon látogatható. Tehát a szállodai üdülőhelyek strandjainak egy részét gond nélkül látogathatja, még akkor is, ha egy teljesen más szállodában száll meg.

Előfordulhat azonban, hogy az üdülőhelyek a strandok csak a vendégek számára fenntartott részein olyan létesítményeket tartanak fenn, amelyeket Ön nem használhat (jellemzően napozóágyakat vagy mosdókat). Emellett a szállodai üdülőhelyek strandjain általában nem lehet autóval közlekedni. A portaszolgálat előtt kell leparkolnia, és az üdülőhelyen keresztül kell gyalogolnia a strandra.

Hogyan vannak felszerelve a strandok Antigua és Barbuda szigetén?

A szállodai üdülőhelyek strandjai jól felszereltek, kényelmes napozóágyakkal, napernyőkkel és teljesen felszerelt bárokkal vagy éttermekkel.

Az üdülőhelyeken kívül a strandok általában természetesebbek. Általában azonban találni olyan strandokat, ahol napozóágy- és napernyőbérlők és többé-kevésbé rögtönzött büfék is vannak. Nem érdemes azonban a strandboltokra hagyatkozni, mivel nem mindenhol fogsz tudni venni valami ennivalót. Ezért mindig vigyen magával elegendő mennyiségű italt és élelmiszert.

A legtöbb strandon két napozóágy és egy napernyő bérleti díja 15 és 20 usd között van. Mindig csak készpénzzel lehet fizetni, amerikai és kelet-karibi dollárban egyaránt.

Antigua strandjainak előnye, hogy természetes árnyékot adnak az érett fák, amelyek szinte mindenhol megtalálhatók.

Melyek Antigua és Barbuda legjobb strandjai?

Az ország 365 stranddal büszkélkedhet, így hogy megkönnyítsük a tájékozódást, íme egy áttekintés a legjobbakról.

Élénk strandok teljes felszereltséggel

Keresse a leglátogatottabb, szuvenírbódékkal, bárokkal és drága éttermekkel szegélyezett strandokat ezek alatt a nevek alatt:

A legszebb naplementékkel rendelkező strandok

Szereti a kora estéket a tengerparton, amikor a lenyugvó nap fokozatosan fehérből aranyszínűvé és mélyvörössé változtatja a homokot? Akkor látogasson el ezekre a strandokra:

Elárvult természetes strandok

Ha az abszolút magányt és olyan strandokat kedveli, amelyeken csak néhány másik ember tartózkodik, akkor Barbuda az ideális hely:

De ilyen strandokat találsz magadon Antiguán is:

Snorkeling

Antigua és Barbuda a Karib-tenger legjobb búvárkodási lehetőségeit kínálja. Antigua szigete különösen a korallzátonyoknak és a nyugodt vizű, zárt öblöknek köszönhetően kiváló búvárkodási célpont.

Antigua nagy előnye, hogy nem kell hajóval kimenni a távoli korallzátonyokhoz a snorkelezéshez, hanem elég a strandok szélénél maradni.

A víz alatti élővilág itt bőséges, több száz színes halfajjal, ráják is bőven akadnak, és még teknősökhöz is szerencsénk lehet. A Karib-térségben talán csak Curacao, Aruba és Belize jobb célpontok a búvárkodásra.

Hol lehet a legjobban sznorkelezni Antiguán?

Melyik strandok felé induljon a legjobb snorkeling körülményekért? Általában keressen zárt öblöket, amelyeknek sziklás szélei zordak, és amelyek kiváló feltételeket teremtenek a korallzátonyok számára. Ezek azután több száz halfajnak adnak otthont.

1. Galleon Beach (hajóroncsokkal)

Kevésbé ismert, de véleményünk szerint az ország legjobb sznorkelező helye. A Galleon Beach 10 perces autóútra van English Harbourtól, és a legjobb snorkelezőhely a keleti végénél található a sziklák mentén.

A Galleon Beach főként a könnyen megközelíthető kis hajóroncs miatt nagyszerű, amely alacsony vízállásnál kevesebb mint 30 méterre fekszik a parttól. Még uszonyra sincs szükség ahhoz, hogy elússzon a roncshoz.

2. Deep Bay

Ez a nyugati parton található hosszú öböl több száz méteres sziklás fenékkel rendelkezik az öböl északi széle mentén, rengeteg korallzátonnyal és minimális emberrel a parton.

A Deep Bay egy kicsit kiesik a fő áramlatok útjából, de autóval is viszonylag könnyen megközelíthető.

3. Stingray City

Ha olyan helyet szeretne, ahol biztosan rájákat láthat, amelyekkel együtt úszhat vagy etetheti őket, irány az Antigua északkeleti részén fekvő Willikies városa. Itt egy magáncég rövid hajókirándulásokat szervez egy sekély öbölbe, amely a ráják és más halfajok paradicsoma.

A sznorkelezés 60 usd-ba kerül, de mindenképpen megéri.

Foglaljon autót Antigua repülőterén

Hol lehet bérelni/vásárolni sznorkelt?

Antiguán számos helyen lehet bérelni vagy vásárolni sznorkelfelszerelést, különösen English Harbour, Jolly Harbour és Long Bay Beach üdülőhelyeken. St. John's belvárosában is számos felszerelésboltot talál.

Egy teljes felszerelés (búvárszemüveg, búvárúszó és uszony) bérlése körülbelül 15 usadollárba kerül naponta. Vásárlás utána körülbelül 160 usd.

Tengeri kajak bérlése

A zord partvonal, a nyugodt vizek és a számos kevésbé ismert, eldugott búvárkodási hely miatt a tengeri kajak bérlése az egyik legnépszerűbb tevékenység Antiguán.

Tegyen egy pihentető utazást a vízen, ahová csak szeretne. Tengeri kajakkölcsönzőt minden nagyobb strandon talál, különösen Jolly Harbourban, English Harbourban, Seatonsban és Long Bayben.

Egyetlen kajak bérlése 2 fő részére körülbelül 80 usd-ba kerül 3 órára.

Éjszakai élet

Lehet, hogy Antigua és Barbuda nem a világhírű klubok éjszakai életéről híres úti cél, de English Harbourban késő éjszakáig nyitva tartó bárokat és éttermeket élvezhet.

Csak sétáljon végig a fő kikötő mentén, és válasszon a mintegy tucatnyi különböző hely közül.

Egy utazás Barbudára

Ha szeretné meglátogatni Barbuda csendes és eldugott szigetét, de úgy érzi, hogy egyedül szinte lehetetlen közlekedni, hacsak nem gondoskodott a szállásán autóbérlésről, ne essen kétségbe.

A Barbuda Express hajótársaság kényelmes szervezett utakat kínál, amelyek magukban foglalják a szállítást a rendszeres Antigua - Barbuda - Antigua hajójáraton és a teljes barbudai programot.

Ez magában foglalja egy madármenedékhely meglátogatását is. Frigate Bird Sanctuary, egy kirándulást a Foot Bay barlangokhoz Barbuda keleti részén, egy gyors látogatást Codrington egyetlen városában és egy fürdőzést a rózsaszín homokos strandon az út végén.

A teljes élménytúrának nevezett kirándulást kedden, pénteken, szombaton vagy vasárnap szervezik, és összesen alig 9 órát vesz igénybe. Az ár 174 usd, és online foglalható a barbudaexpress.com/tours-charters oldalon, vagy a kikötőben fizethető (készpénzzel vagy hitelkártyával). Az árhoz hozzá kell adni a madárrezervátum látogatásáért fizetendő 10 usd, valamint a barlangok látogatásáért fizetendő 5 usd díjat. Ezeket a díjakat csak készpénzben és csak a helyszínen kell fizetni.

Szervezett kirándulások

Nem szeretne egyedül tervezni tevékenységeket, hanem inkább a szakértőkre bízná a tervezést? Akkor vegye igénybe a számos helyi iroda egyikének szolgáltatásait, amelyek mindent elintéznek Ön helyett, és megtervezik a kalandos napot.

Hol keressen kirándulásokat? Íme tippek a legjobb helyi utazási irodákról.

  • Adventure Antigua - különösen a hajókirándulások és a búvárkodási kirándulások a strandoktól távolabbi, távolabbi helyekre.
  • Antigua Nature Tours - különféle szervezett kajakos, csónakos vagy gyalogos túrák a szárazföld belsejében
  • Antigua Reef Riders - adrenalintól fűtött kirándulások gyorshajókon

Az utazásszervezők teljes listáját az Antigua és Barbuda hivatalos turisztikai weboldalán találja: visitantiguabarbuda.com/tours-activities.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.