Long Bay

Long Bay

A Long Bay-i strand az egyik legnépszerűbb Antigua keleti részén, és egyben az egyik legélénkebb is, bőséges létesítményekkel, jó feltételekkel a vízi sportokhoz és a búvárkodáshoz.

Antigua - 10 legolcsóbb szálloda a booking.com-on

Long Bayt részben üdülőhelyek veszik körül, de mivel a sziget ezen részén ez az egyetlen strand, a nagyközönség számára is könnyen megközelíthető.

Úszási és strandolási lehetőségek

A Long Bay strandon finom fehér homokra és a többnyire nyugodt tengerbe való fokozatos belépésre számíthat. A 250 méteres hosszával a Long Bay az egyik legközepesen hosszú strand Antigua szigetén, és a látogatók nagy száma miatt a sziget egyik legforgalmasabb strandja.

A keleti rész korlátozások nélkül látogatható, ahol körülbelül 20 usd-ért napozóágyakat és napernyőt bérelhetünk, valamint több kis rögtönzött snack- és szuvenírstandot is igénybe vehetünk. A Long-öbölben kajakot is bérelhet, vagy fizetős hajókirándulásokat is tehet.

A strand nyugati része a szállodai üdülőhely számára van fenntartva. Bár a törvény szerint mindenki számára biztosított a belépés, a strandon nyújtott szolgáltatások csak a szálloda vendégei számára engedélyezettek.

Sznorkelezés a Long-öbölben

A strandot Antigua egyik legjobb sznorkelezőhelyének tartják, különösen a legnyugatibb végét, ahol a homokos fenék zord zátonyokba megy át.

A víz alatti élővilág itt bőséges és könnyen elérhető a strandról, de a Galleon Beach vagy a Deep Bay még jobb helyek a felszín alatti világ felfedezésére.

Tengerparti szállás

A Long Bayben a szállás mindössze két fényűző üdülőhelyre koncentrálódik, amelyek Antigua leghíresebbjei közé tartoznak:

A Long Bay-i életmód azok számára megfelelő, akik szeretik az üdülőhelyek kényelmét, az eldugottabb területek nyugalmát, de a tengerpart bőséges szolgáltatásait is.

Közlekedés Long Bay-be

A tengerpartra csak autóval lehet eljutni. Át kell hajtani Willikies egész faluján, és gyakorlatilag a végéig az aszfaltúton kell haladni. Ideális esetben kövesse a Pineapple Beach Club táblákat, amelyek gyakorlatilag egészen a strandig vezetnek, ahol van egy kis ingyenes parkoló.

Foglaljon autót az Antigua repülőtéren

Ha zsúfolt lesz, nem jelent gondot megállni bárhol az út mentén.

Long Baybe nem jár busz; a 33-as járat körülbelül 2,5 km-re a strandtól ér véget. Így csak taxival és közösségi taxival lehet utazni, amelyek ára többe kerül, mint egy egynapos autókölcsönzés ára St. John's-ból.

Mit érdemes megnézni

Fedezze fel az összes látnivalót Antigua és Barbuda-ban.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.