Mallorca dióhéjban

Cala Gat

Mallorca a spanyol partoktól délkeletre fekszik, és a Baleár-szigetek legnagyobbika, amelyhez többek között Ibiza, Menorca és Formentera is tartozik. Nem véletlenül nevezik ezt a legnagyobb spanyol szigetet "Spanyolország gyöngyszemének".

Bár sokak számára Mallorca eleve a tiszta kék tengerrel és a számtalan gyönyörű stranddal társul, ennél sokkal többet is kínál. Télen az egész szigetet beborítja a mandula- és narancsfák mámorító illata és apró virágai, tavasszal pedig a még félig üres utakon kerékpározhatsz, vagy a golfpályákon csípheted el az első napsugarakat.

Az ősz viszont a mandula, az olajbogyó és a szőlő betakarításának időszaka, és ennek tiszteletére számtalan ünnepséget tartanak szerte a szigeten, helyi termékekkel, spanyol viseletekkel és jellegzetes zenével. Egyszóval Mallorca egész évben kínál valamit.

Mallorca szigetének területe 3648 négyzetkilométer, hossza körülbelül 110 kilométer, szélessége pedig 60 és 90 kilométer között mozog. A sziget puszta mérete azt jelenti, hogy bármilyen hosszú ideig elszórakozhat. A történelmi műemlékek és a természeti látnivalók a felfedezés szerelmeseinek, a több száz strand pedig a klasszikus fürdőzős nyaralás szerelmeseinek fog örömet okozni.

További tippek a látogatáshoz Mallorca

Akár először, akár többször látogat el a Mallorca weboldalra, nézze meg hasznos tippjeinket és ajánlásainkat: