Velence dióhéjban

Velence

A lagúnán fekvő, szinte teljes egészében vízre épült város elsősorban a több száz, a normál utcákat helyettesítő vízi csatornának, a romantikus, szűk sétálóutcáknak, a hidaknak, a monumentális templomoknak, a palotáknak és természetesen az ikonikus gondoláknak - a hagyományos csónakoknak, amelyek nélkül Velence sem nélkülözheti a várost.

Velencét ma már közúton és vasúton is el lehet érni, és a turisták beáramlása gyakran óriási. Nyugodt lehetsz azonban, hogy még Velence kis méreténél fogva is mindig találsz egy olyan zugot, ahol teljesen egyedül lehetsz. Legyen az a központ kanyargós utcáin és csatornáin, a Lido di Venezia strandjain, vagy a velencei lagúnában elszórt kisebb szigeteken, amelyeket hajóvonalak kötnek össze a központtal.

A 10 legjobb velencei szálloda

Velence, bár talán néha túl van hypeolva, megérdemli, hogy legalább egyszer az életben meglátogassuk. Ha tudod, hogyan kell csinálni, mindig megtalálod a kedvenc helyedet.

A városba való belépés 2024-től díjköteles. A velencei belépődíjjal kapcsolatos részletes információkért lásd a belépődíj fejezetet.

Népesség Ország Név Olasz / angol Időzóna
257 000
(60 000 a történelmi központban)
Olaszország

Venezia / Venice

UTC +1

További tippek a látogatáshoz Velence

Akár először, akár többször látogat el a Velence weboldalra, nézze meg hasznos tippjeinket és ajánlásainkat: