Velence - hogyan juthat el ide

Velence

Velence Észak-Olaszországban, az Adriai-tenger partján fekszik, mintegy 120 km-re a szlovén és 220 km-re az osztrák határtól.

A város két repülőtéren keresztül könnyen megközelíthető, és az Olaszországból és külföldről érkező távolsági vonatok és buszok is közvetlenül a központba érkeznek.

Repülővel

Velence közelében 2 nemzetközi repülőtér található, és tökéletesen és nagyon olcsón megközelíthető, különösen az európai célállomásokról.

A repülőtérre/ről történő közlekedéssel, terminálokkal vagy szolgáltatásokkal kapcsolatos információkért kattintson a repülőtér nevére.

 • Venice Marco Polo VCE - közepes méretű repülőtér, számos fapados és rendszeres járattal Európa-szerte, de az USA-ba vagy a Közel-Keletre is.
  • 13 km-re a központtól
 • Venice Treviso TSF - kis repülőtér, kizárólag fapados légitársaságok járatai Európából
  • 41 km-re a központtól

Hol lehet Velencébe jegyet vásárolni

Ideális esetben a legalacsonyabb ár érdekében 2-3 hónappal korábban vásárolja meg jegyeit Velencébe, akár a légitársaság honlapján, akár egy járatkeresőn keresztül.

A legolcsóbb jegyeket a legtöbb európai útvonalra a Ryanair, az easyJet és a Wizz Air fapados légitársaságoknál lehet megvásárolni, amelyek mindkét velencei repülőtéren jelentős jelenléttel rendelkeznek.

És még sok más. A Skyscanner segítségével például minden járatot összehasonlíthat. Javasoljuk, hogy mindig a közvetlenül a légitársaság weboldalára kattintva válasszon a felkínált lehetőségek közül.

A Velencébe tartó járatok árainak összehasonlítása 1 kattintással

Az európai célállomásokról Velencébe történő utazás előnye a repülőjegyek ára, amelyek gyakran nem kerülnek többe 100 eurónál egy retúrjegyért, különösen ősszel, januárban vagy márciusban. Ha akciók vannak, akkor akár 50 eurós vagy annál is alacsonyabb árakat is kaphat egy oda-vissza járatért.

Velencéből más kontinensekre a következő légitársaságoktól lehet közvetlen járatokat vásárolni:

Vonattal

A vonatok közvetlenül Velence történelmi központjába közlekednek a Venezia Santa Lucia vasútállomásról. Mindezek a vonatok, valamint más regionális járatok is megállnak a Velence szárazföldi részén található Mestre állomáson.

Belföldi járatok

Olaszország egész területéről érkeznek közvetlen vonatok Velencébe, de a leggyakoribb járatok Bologna, Milánó, Verona, Padova, Trieszt, Udine, Ferrara városaiba közlekednek. Rómába, Firenzébe és Torinóba is indulnak vonatok.

A regionális járatokra (Regionale vagy Regionale Veloce vonatok) szóló jegyek mindig a helyszínen, felár nélkül fizethetők. Olaszországban minden állomáson van jegykiadó automata.

A távolsági járatokra mindig érdemes online jegyet vásárolni. A legalacsonyabb ár érdekében javasoljuk, hogy legalább 3-4 héttel előre vásároljon.

Olaszországban két vasúti fuvarozó van.

 • Italotreno.it - Egy magánfuvarozó, amely kizárólag nagysebességű vonatokat üzemeltet Velencébe, főként Milánóból, Veronából, Bolognából, Udinéből, Triesztből, Torinóból.
 • Trenitalia.com - egy állami fuvarozó, amely nagysebességű vonatokat és a legtöbb regionális vonatot közlekedteti egész Olaszországban.

Hasonlítsa össze a két fuvarozó árait, például a thetrainline.com oldalon, ahol közvetlenül vásárolhat jegyet ugyanolyan áron, mint a társaságok weboldalain.

Hasonlítsa össze az árakat és vásároljon vonatjegyet

Nemzetközi járatok

Külföldről csak Ausztriából és Németországból érkeznek közvetlen vonatok Venezia Santa Lucia állomásra.

 • Villach - Klagenfurt - Judenburg - Bécs
 • Brennero - Innsbruck - Kufstein - München

Mindkét járaton 1 nappali és 1 éjszakai hálókocsis vonat közlekedik.

Jegyeit, beleértve az átszállási lehetőségeket is, például az Osztrák Vasút honlapján, az oebb.at oldalon foglalhatja le, vagy a thetrainline.com-on keresztül összehasonlíthatja az összes lehetőséget.

Poggyászmegőrzés a vasútállomáson

Ha Velencébe érkezve el kell helyeznie a csomagjait, az 1-es peronon mindkét állomáson - Santa Lucia központjában és Mestre-ben - mindig van csomagmegőrző.

Mindkettőt a Kipoint üzemelteti. A tárolásért 12 óráig 10 eurót, 24 óráig 20 eurót kell fizetni.

 • Mestre - 8:00 és 20:00 óra között nyitva.
 • Venezia Santa Lucia - 07:00 és 23:00 óra között nyitva.

Busszal

A buszok olcsóbb alternatívát jelentenek a vonatokkal szemben, különösen a nagyon forgalmas országos útvonalakon.

Nemzetközi járatok

A Velencébe közlekedő nemzetközi buszok túlnyomó többségét a Flixbus, valamint Ausztria és a Cseh Köztársaság felé a Regiojet üzemelteti.

Az egyirányú jegyárak nagyon változékonyak, és főként az adott járat elérhetőségétől függnek. A közeli célállomásokra, például Ljubljanába vagy Grazba a legolcsóbb jegyek általában 20 eurótól kaphatók, míg a távolabbi célállomásokra, például Münchenbe, Prágába vagy Bécsbe a jegyek általában 40 eurótól felfelé kerülnek.

Online jegyek Utazási idő Gyakoriság
Ljubljana Flixbus.com 3,5 óra 7-9x naponta
Prága

Regiojet.cz

12 óra 2-3x hetente
Bécs Regiojet.cz
Flixbus.com
8,5 óra 2-3x naponta
Graz Flixbus.com 6 óra naponta 1x
Budapest Flixbus.com 10 óra naponta 2x
München Flixbus.com 8,5 óra naponta 2x
Zágráb Flixbus.com 6 óra naponta 3x

Nemzeti járatok

Velencébe a következő autóbusz-társaságok járnak a leggyakrabban. A legalacsonyabb ár érdekében vásárolja meg jegyeit online, ideális esetben legalább 4-5 héttel előre:

 • Flixbus.com - Olaszország-szerte széles hálózat, az árak általában 10 eurótól indulnak olyan közeli célállomásokra, mint Rimini, Bologna vagy Verona.
 • Itabus.it - a legolcsóbb jegyek már 5 eurótól, bőséges idővel előre a legnépszerűbb útvonalakra, például Milánóba vagy Firenzébe.

Hol vannak a távolsági buszok megállóhelyei?

A buszok Velence központjában a Tronchetto pályaudvarra érkeznek, és Mestre-ben is megállnak a szárazföldön, a vasútállomás előtt.

 • Tronchetto - térkép (a Piazzale Romára 1,50 eurós automata vonattal lehet eljutni, amelyre napi- és többnapos jegyek is érvényesek).
 • Mestre - térkép (Velence központjába a nagyon sűrűn közlekedő vonattal lehet eljutni 1,45 eur mögött, vagy a 2-es és 2L városi buszjáratokkal).

A Tronchetto állomáson való leszállás után szálljon fel az automata vonatra vagy a 2-es vonal hajójára Velencébe, amelynek kb. 300 méterre van a megállója. Ne törődjön a nagy "Hajó Velencébe" táblákkal, amelyek a nagyon drága magánhajó-üzemeltetők felé mutatnak.

Autóval

Velencébe autóval utazni különösen akkor érdemes, ha több emberrel és esetleg nagyobb csomagokkal utazik.

Velence az észak-olaszországi A4-es fő autópályán fekszik, és Ausztriából vagy Szlovéniából is tökéletesen megközelíthető.

Hol lehet Velencében parkolni?

Közvetlenül Velence történelmi központjában, a szárazföldről a híd végénél lévő mesterséges Tronchetto szigeten található fizetős garázsokban lehet parkolni. Máshol nem lehet parkolni.

A Tronchettón vagy a Piazzale Roma közelében több parkolóhely is található.

Tronchetto parkolás

A legolcsóbb és legnagyobb garázsok a Tronchetto sziget túlsó végén találhatók. A központi Piazzale Roma automata vonattal 1,50 eur-ért 10-15 perc alatt elérhető, várakozással együtt is.

Tronchettóból a 2-es hajójárat is közvetlenül a Piazza San Marco térre vagy a Canal Grande-ra közlekedik.

Az egész napos parkolás (a belépéstől számított 24 órát számítva) a következő költségekbe kerül 26 eur és részletes információk a parkolás honlapján találhatók: tronchettoparking.it.

Venezia Center Parking Garage

Ezek a garázsok közvetlenül a Tronchetto Parkolóval szemben találhatók, így Velence központjába is ugyanezzel az eszközzel lehet eljutni (lásd fentebb).

Az egész napos parkolás (a belépéstől számított 24 órát számítva) a következő költségekbe kerül 28 eur és részletes információk a parkolás weboldalán találhatók: veneziacenterparking.com.

Autorimessa Communale

A városi garázs közvetlenül a Piazzale Roma téren található, ahonnan gyalog vagy hajójáratokkal lehet Velencébe jutni.

Az egész napos parkolás (24 óra a belépés időpontjától számítva) díja 35 eur és ha online foglal, az ár 30 euróra csökken: actv.avmspa.it/parking-garage.

San Marco garázs

A legdrágább garázsok közvetlenül a Piazzale Róma téren, az automata vasútállomás közelében találhatók, és a fentihez képest majdnem kétszeres árat kérnek.

Itt 24 órás parkolásért 45 eur-t kell fizetni, lásd a hivatalos honlapot: garagesanmarco.it.

Ingyenes parkolás

A Mestre pályaudvartól délre eső utcákban ingyenesen parkolhatsz, kivéve, ha az úttestre kék fizetős parkolósáv van felfestve, de csak fehér vonal, ebben az esetben tetszőleges ideig ingyenesen parkolhatsz.

Csak figyeljen a jelzett parkolási tilalmakra az úttisztítás miatt, amelyre néhány területen hetente kerül sor.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.