English Harbour

Angol kikötő

Antigua déli részének fő turisztikai központja a kis üdülőhely, English Harbour, amelyet néha Falmouth Harbournak is neveznek. Ez azonban mindig egy és ugyanaz a város.

Találja meg a legolcsóbb hotelt English Harbour területén

A két zárt öbölből és fotogén dombokból álló gyönyörű környezetével English Harbour az egyik legnépszerűbb horgonyzóhely a luxusjachtok számára az egész Karib-térségben.

Mit érdemes megnézni és hová érdemes menni?

Az apró English Harbour központjában nincs strand, de a sziget egyik legjobb strandja 15 perc alatt elérhető gyalogosan. Pigeon Point Beach. Alig 200 méterre található a sokkal vadabb (és lényegesen üresebb) Windward Bay strand.

Az utolsó ismert fürdőhely Galleon Beach egy csendes öbölben található, ahol kiválóak a búvárkodási feltételek, de oda autóval (vagy 35 perc gyaloglással) kell eljutni.

A város legnagyobb látványossága a történelmi hajógyár. Nelson's Dockyard, amelyek az UNESCO nemzeti parkjának részét képezik.

Hol vásárolhat és hol szórakozhat?

Bár English (Falmouth) Harbour egy nagyon kis város, turisztikai létesítményekből nincs hiány.

A kikötő körüli központot éttermek és bárok tarkítják, amelyek közül a leghíresebb a Nelson's Dockyard közelében található Abracadabra nightclub. Az út túloldalán a szokásos Covent Garden szupermarketben vásárolhat. A kikötőben van egy kisebb élelmiszerbolt is.

English Harbourban van egy magán egészségügyi központ, egy ATM (a Covent Garden szupermarketben) és több búvár- és snorkelingfelszereléseket árusító üzlet, valamint bérelhető vagy szervezett hajókirándulások is.

Szállás English Harbourban

Ha egyedül, bérelt autóval utazik Antiguára, English Harbour az egyik legjobb szállás. Az árak itt hagyományosan magasak, és a legolcsóbb szállások 92 eurónál kezdődnek éjszakánként egy 2 ágyas szobában.

  • The Lodge - Antigua - A legolcsóbb szálláshelyek a városban egyszerű, de teljesen berendezett stúdiókat kínálnak, és az árak jóval 110 eurónál alacsonyabbak éjszakánként.
  • The Moxy - egy kis olcsó szálloda közvetlenül az üdülőhely központjában "kölcsönözte" a nevét egy ismertebb szállodalánctól, de semmi köze hozzá. Viszont tiszta és modern szobákat kínál, az árak pedig 155 usd-tól kezdődnek éjszakánként.
  • Antigua Yacht Club Marina Resort *** - A legolcsóbb szálloda közvetlenül a fő kikötőben található üdülőhelyen 170 usd-tól kínálja az éjszakánkénti árakat, ami az antiguai szállodák átlaga alatt van.

Ha a luxusabb üdülőhelyeket kedveli, akkor a szállodát ajánljuk. South Point Antigua *****.

Szállítás English Harbourba

A városka a sziget egyik főútjának végén fekszik (bár ugyanolyan megdöbbentő minőségű, mint az összes többi), és Saint John's-ból körülbelül 45 perc alatt lehet ide eljutni.

Foglaljon autót az antiguai repülőtéren

A parkolás English Harbourban nem okoz gondot, mivel a történelmi Nelson's Dockyardnál egy nagy ingyenes parkoló áll rendelkezésre. Egyébként bárhol megállhatsz az utak mentén, ha nem zavarod a többi közlekedőt.

English Harbour egyike azon kevés helyeknek a szigeten, amelyek St. John's-ból busszal vagy minibusszal meglehetősen könnyen megközelíthetőek. Használhatja a 17-es buszjáratot, amely a St. John's-i West Bus Stationről indul. Nincsenek intervallumai, és a buszok/járatok csak akkor hagyják el St. John's-t, amikor megtelnek. A visszautazás a fővárosból való érkezésük időközének függvényében történik.

Napközben azonban a 17-es általában 5-15 percenként jár, és ritkán fordul elő, hogy 30 percnél többet kelljen várni. A menetjegyek Szentesről 3,75 xcd-be kerülnek.

Mit érdemes megnézni

Fedezze fel az összes látnivalót Antigua és Barbuda-ban.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.