Antigua és Barbuda - biztonság és egészségvédelem

Antigua és Barbuda

Milyen egészségügyi kockázatokkal jár Antigua és Barbuda? Biztonságos-e, és hol a legmagasabb a bűnözés?

Elérhető szálláshelyek megtekintése - Antigua

Egészség

Győződjön meg róla, hogy jó minőségű utasbiztosítást köt, mielőtt elindul, és semmiképpen se hagyatkozzon az Európai Egészségbiztosítási Kártyára vagy akár egy hitelkártya-kötvényre.

Antigua és Barbudán nincs jelentős egészségügyi kockázat. Az egész Karib-térség a dengue-láz melegágya, amelyre egyelőre nincs hatékony ellenszer, ezért a repellensek és a szúnyoghálók (a szállodákban biztosított) következetes használata ajánlott. A dengue-láz nagymértékű kitörése azonban nem fordul elő túl gyakran Antiguán, így ez a kockázat nem jelent komoly aggodalmat a nyaralás tervezése szempontjából.

Az egészségügyi kockázatot a napfény nagy intenzitása jelenti, különösen az Európából vagy Kanadából érkező turisták számára, akik nincsenek hozzászokva. Használjon következetesen naptejet, ha hajlamos a leégésre.

Kötelező védőoltások

Antigua és Barbuda kötelező sárgaláz elleni védőoltást ír elő, ha olyan országokból utazik, ahol a betegség jelen van. Ez vonatkozik például a legtöbb dél-amerikai országból történő utazás esetén.

Antiguára egyébként nem szükséges külön védőoltás.

A tengerben való úszás kockázatai

Az Antigua és Barbuda körüli vizekben való úszás nagyon biztonságos. A zárt öblök miatt általában nincsenek nagy hullámok. Kivételt képezhet ez alól az augusztus és november közötti időszak, amikor a trópusi viharok és hurrikánok miatt a tenger jobban megduzzad.

A helyi tengerekben nincsenek különösen veszélyes élőlények. Antigua és Barbuda vizeiben például még soha nem jegyeztek fel emberre irányuló cápatámadást.

Iható a csapvíz?

Javasoljuk, hogy a csapvizet csak fogmosásra vagy forrázásra használja, hogy kávéra vagy teára öntse.

Javasoljuk, hogy bármelyik élelmiszerboltban vásároljon egy 5 literes hordó ivóvizet 20 xcd áron.

Veszélyes állatok

Bár Antigua délnyugati részének dzsungelei vagy a sűrű növényzet a part mentén északon azt az érzést kelthetik, hogy rengeteg veszélyes élőlény van, ennek az ellenkezője igaz. Antiguán nincsenek életveszélyes állatok.

Találkozhat skorpióval vagy néhány pókfajjal, amelyek csíphetnek, de a velük való érintkezés nem veszélyes az emberre.

A kígyók közül csak a rendkívül ritka endemikus faj, az antiguai versenyző él itt, de az ártalmatlan és nem mérgező.

A vidéken és a városokban időnként kóbor kutyák is előfordulnak, de a legtöbb esetben nem veszik észre az idegeneket. A veszettség nem fordul elő a szigeteken.

Bűnözés

Antigua és Barbuda biztonságos ország. Ami a súlyos bűncselekményeket, például a gyilkosságot, nemi erőszakot, emberrablást és rablást illeti, Antigua és Barbuda a világ egyik legbiztonságosabb országa. Ezek a bűncselekmények itt abszolút ritkák, és ha mégis előfordulnak, akkor általában háztartásokon belül vagy turisták és egymás között történnek.

Tehát, mint a világ bármely más országában, itt is figyelni kell a zsebtolvajlásra, különösen St. John's piacain.

A szigeteken nincs olyan hely, ahová a turistáknak a veszély miatt nem tanácsos bemenniük.

Az általános bűnözési ráta a legalacsonyabb a karibi országok közül.

Katasztrófakockázat

A hurrikánok és trópusi viharok veszélye fennáll, amelyek több napra, kivételes esetekben akár több hétre is komolyan befolyásolhatják a szigetek életét.

Hurrikánok évente átlagosan egyszer fordulnak elő. Egyes években 3 is előfordul, de vannak hosszú időszakok, amikor egyáltalán nem érkezik hurrikán Antiguára.

A hurrikánszezon augusztustól október végéig tart.

Földrengések és más nagyobb természeti katasztrófák ritkák és nem veszélyesek.

Fontos kapcsolatok

Antigua és Barbuda nemzetközi telefonos előhívószáma: +1-268.

Vészhelyzetben hívja ezeket a számokat (nem szükséges az országos körzetszámot tárcsázni):

  • 911 - rendőrség
  • 999 - általános segélyhívó szám (rendőrség + mentő + tűzoltóság)

Antiguán és Barbudán minimális külföldi diplomáciai képviselet működik. Antiguán és Barbudán csak néhány nagykövetség van, többek között az Egyesült Királyság, Kína, a Dominikai Köztársaság, Venezuela és Kuba.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.