Antigua és Barbuda - minden az autókölcsönzésről

Antigua és Barbuda

A gyönyörű strandok és a fotogén dombos hátország csak bérelt autóval élvezhető Antiguán. A tömegközlekedés itt inkább a helyieknek való, és "minden vonal St. John's-ba megy". A taxik végül többe kerülnek, mint az autóbérlés.

Antiguán és Barbudán baloldali közlekedés van.

Hogyan és mikor foglaljon autót Antiguán?

Antiguán számos nagy multinacionális autókölcsönző cég működik, valamint kisebb helyi, pán-karibi térségbeli cégek. Az autóbérlés itt is úgy zajlik, mint bármely más civilizált országban.

Ennek ellenére megvan az a sajátossága, hogy kevés az autó. Foglaljon autót legalább 2-3 hónappal előre, különösen a december-áprilisi időszakban. Ellenkező esetben azt kockáztatja, hogy reálisan nézve egyik autókölcsönző cégnek sincs szabad kapacitása, és végül teljesen autó nélkül marad, ami a program teljes átdolgozását eredményezi.

Hasonlítsa össze az árakat és foglaljon autót - Antigua

Jó tapasztalataink vannak a Hertz, a Drive-A-Matic és az Avis cégekkel.

Antigua autóbérlési árak

Meglepő módon Antigua nem tartozik a drága úti célok közé, ha autókölcsönzésről van szó. Bár az árak fő- és mellékszezonban eltérőek, még mindig meglehetősen ésszerű keretek között mozognak.

  • Heti bérlés főszezonban (december-március): 310 USD-től a legkisebb autóért.
  • Heti bérlés előszezonban (április-június): 265 USD-től a legkisebb autó esetében.
  • Heti bérlés szezonon kívül (júliustól novemberig): 220 USD-től a legkisebb autóra.
  • Aktuális bérleti díjak Antigua

A nagyobb terepjárók árai a legkisebb autók árának akár háromszorosát is elérhetik.

Mint máshol a világon, Antiguában is minél hosszabb időre bérel autót, annál alacsonyabb a napi bérleti díj.

Nemzetközi és helyi jogosítvány 20 usd-ért

Antigua és Barbudán autókölcsönzéshez nemzeti jogosítványra, ha pedig nem angol nyelvű országból érkezik, akkor nemzetközi jogosítványra van szüksége, amelyet mindig magánál kell tartania.

Ezenkívül 20 usd / 50 xcd díjat kell fizetnie egy ideiglenes helyi vezetői engedélyért, amelyet közvetlenül az autókölcsönző cég állít ki Önnek a helyszínen, kézzel írott zöld papír formájában.

A helyi vezetői engedélyhez nem szükséges fénykép.

Benzinárak és benzinkutak

Antigua és Barbudán meglehetősen drága a benzin, bár még mindig az egyik legolcsóbb a karibi országok közül.

Itt amerikai mértékegységeket használnak, így minden ár gallononként értendő , nem pedig literenként. 1 gallon = 3,78 liter.

Jelenleg (2024) 1 gallon normál benzin (itt a "Gasoline" kifejezést használják) körülbelül 13 xcd-be kerül.

Hogyan működnek a benzinkutak Antigua és Barbudán?

Antiguán nagy a benzinkutak sűrűsége, és minden nagyobb városban találhat benzinkutat. Barbudán Codrington központjától délre egyetlen benzinkút található.

Itt minden benzinkút személyzettel van ellátva, önkiszolgáló benzinkutak még nincsenek.

Csak álljon meg a bódéhoz, nyissa ki a tankot, és mondja meg az ügyeletesnek, mennyit szeretne tankolni. Vagy literben, vagy maximális pénzértékben, vagy csak annyit mondjon, hogy "full tank please". Fizetni mindig amerikai és kelet-karibi dollárban lehet, és az esetek túlnyomó többségében kártyával. Közvetlenül annak az ügyintézőnek fizet, aki feltöltötte a tankot, így egyáltalán nem kell kiszállnia az autóból.

A legtöbb benzinkút felszereltsége olyan, mint mindenhol máshol: egy kis vegyesbolt, ahol rágcsálnivalók és autós kiegészítők találhatók.

Minőség és útburkolati jelek

Antigua szigete nagyon sűrű úthálózattal és aszfaltozott utakkal rendelkezik, így egy kisautóval abszolút mindenhová eljuthat. Nincsenek autópályák, és egyetlen útszakaszon sincs útdíj.

Jelentős korlátozó tényező az utak minősége, amely teljesen siralmas.

Vízszintes jelzések gyakorlatilag nincsenek, ahogy a szegélyek is, amelyek omladoznak vagy teljesen hiányoznak. Váratlan és gyakran nagyon mély kátyúk várnak minden sarkon, akár a főúton, akár a leghátsó sikátorban haladunk. Végül is... első pillantásra gyakorlatilag lehetetlen megkülönböztetni a főutat az oldaltól. Az utak minősége és szélessége mindenhol hasonló.

Szintén nagyon gyakoriak a keresztirányú lassító küszöbök, amelyeket valaha valószínűleg fehér vízszintes nyilakkal jelöltek, de manapság már inkább láthatatlanok. Ezek a fekvőrendőrök elszórtan találhatók az egész szigeten és a nagyobb városokon kívül.

A siker kulcsa a lassú vezetés és a kátyúkkal való számítás abszolút mindenhol.

A táblák európai stílusúak, de a jelölések meglehetősen esetlegesek, és általában a megszokás vagy az útviszonyok vezérlik őket. Az irányjelző táblák is nagyon gyengék, mivel nem minden kereszteződésben vannak, és amikor vannak, a táblán lévő nyilak gyakran egyáltalán nem illeszkednek a kereszteződés alakjához.

Közlekedés és közlekedési szabályok

Antigua és Barbudán a közlekedés balra történik.

Másrészt az Antiguán való autózás előnye a helyi sofőrök előzékenysége, és az, hogy rögtön felismerik az autóban ülő külföldit. Valójában minden bérautónak más a rendszámtáblája: piros R betűs számokkal fehér alapon.

A helyi sofőrök valóban kicsit vadul vezetnek, de csak annyira, hogy a tragikus utakon ne törjék össze az autót. Tehát nem kell aggódnia a gyors, veszélyes vezetés vagy az ideges előzés miatt, ha óvatosabban vezet, mint a helyiek.

Hasonlítsa össze az árakat és foglaljon autót - Antigua

A sofőrök általában dudálnak rád, amikor előzöl, de ez itt normális: csak tudatják veled, hogy úgy döntöttek, előzni akarnak, és az udvariasság az, hogy lassíts vagy húzódj inkább az út szélére.

A sebesség miatt nem kell aggódnia. Az utak állapota, kanyargós jellege és sűrű beépítettsége miatt gyakorlatilag lehetetlen túllépni a kiírt sebességhatárokat (40 mph a falun kívül, illetve 20 mph a faluban). Ne lepődjön meg, ha azt tapasztalja, hogy sok bérautón a sebességmérő kilométer/órában van, míg a táblák mérföld/órában jelzik a sebességet. Mint írjuk, ez nem számít. Itt nem lehet gyorsan menni, mert egyszerűen nem lehet.

Az egyetlen dolog, amit a rendőrség ellenőriz és következetesen megbírságol, az a biztonsági öv használata és a véralkohol-határérték megsértése, amelyet legfeljebb 0,08%-ban állapítanak meg.

Parkolás

Antigua és Barbudán a parkolás egyszerre öröm és fájdalom. A nagy, tágas parkolók a kivételek közé tartoznak, és igazából csak English Harbourban és néhány strandon, például a Jolly Beachen és a Ffryes Beachen találhatók.

A többi strandon ott parkolsz, ahol van egy kis hely, vagy az út szélén. A városokban rendkívül kevés hely van a parkolásra, másrészt viszont senkit sem izgat, ha csak úgy az utca szélén hagyja az autóját.

A fővárosban, St John's-ban néhány garázs és parkoló kivételével mindenhol ingyenes a parkolás.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.