Antigua és Barbuda - térkép és földrajz

Antigua és Barbuda

Szeretné megtudni, hogy hol található Antigua és Barbuda a térképen, és hol helyezkedik el, mielőtt ide utazik? Hogyan néz ki Antigua útvonaltérképe, illetve hol találhat üdülőhelyeket és egyéb érdekes látnivalókat? Vessen egy pillantást az általunk készített Antigua és Barbuda szigeti térképekre.

A legjobb tengerparti szállodák - Antigua

Antigua és Barbuda elhelyezkedése

Antigua és Barbuda a Karib-tenger északi részén található szigetcsoport, amely a Leeward-szigetekhez tartozik. Az ország 3 fő szigetből áll.

A sziget Guadeloupe-tól mintegy 80 km-re északra, St. Kitts-től pedig 65 km-re keletre fekszik.

Turisztikai látványosságok térképei

Hol találja Antigua legjobb strandjait vagy érdekes látnivalóit? Egyszerűen nézze meg a legjobb turistalátványosságokat tartalmazó térképünket:

Ha túrázni vagy kerékpározni szeretne, jól jöhetnek az online túraútvonaltérképek, és természetesen szállás- és szállodatérképekből sincs hiány:

Online térkép - Antigua és Barbuda

Földrajz

Antigua és Barbuda a Kis-Antillákon található, és három szigetből áll, amelyek közül a legnagyobb Antigua. Északabbra mintegy 50 km-re található Barbuda, nyugatra pedig a lakatlan Redonda. Antigua partvonalát számos öböl és öblök alkotják, amelyek kivételesen szép fehér homokos strandokat alkotnak.

  • Antigua szigete - 281 km2, 96 000 lakos.
  • Barbuda-sziget - 161 km2, 1 700 lakos
  • Redonda-sziget - 0,8 km2, lakatlan

Összességében a sziget többnyire hullámos, fotogén dombok, kivéve az északi és északkeleti részeket, amelyek síkok. A sziget délnyugati része a legdombosabb.

A legmagasabb csúcs a Boggy Peak (402 m tengerszint feletti magasság).

Barbuda lapos, legmagasabb pontja 45 m tengerszint feletti magasságban van, korall eredetű, gyönyörű rózsaszín homokkal (ősszel). Barbuda szigete igazi paradicsom a nyugalmat és a pihenést kedvelő utazók számára, valamint az ornitológusok számára, akik a hatalmas Codrington-lagúnában élő endemikusoktól lesznek elragadtatva.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.