Antigua és Barbuda dióhéjban

Antigua és Barbuda

Antigua és Barbuda a korlátlan lehetőségek gyönyörű helyszíne, ahol az év minden napján csodálatos strandok várják a látogatókat. A zord partvonal varázslatos öblöket, kis strandokat és hosszú, lapos homokos szakaszokat hoz létre. A helyi strandok a Karib-tenger legfotogénebbjei közé tartoznak.

Foglalja le a legjobb tengerparti szállodát a booking.com oldalon.

A teljes felszereltségű luxusszállodák és a csendes kisvárosokban található kisebb vendégházak közül is választhat. Antigua és Barbuda egy jól felkészült ország a turisták számára, és minden városban megtalálja legalább az alapvető létesítményeket, amelyekre szüksége van az itt tartózkodásához.

Az ország két szigetből áll, ahogy a neve is mutatja. A nagyobbik sziget, Antigua ad otthont a lakosság túlnyomó többségének és messze a legtöbb turistának.

Az árva Barbuda csak kicsivel kisebb, mint Antigua, de a lakosságnak csak körülbelül 1%-a él itt. Barbuda lapos, gyönyörű és teljesen üres strandokkal. Ugyanakkor, mivel csak a legcsekélyebb létesítményekkel rendelkezik, a szigeten való közlekedés gyakorlatilag lehetetlen előzetes egyeztetés nélkül.

Népesség Terület Név angolul Időzóna
100 800 442 km2
14. legkisebb a világon
Antigua and Barbuda UTC -4
(nem váltakozik a nyári időszámítás és a normál időszámítás között)

További tippek a látogatáshoz Antigua és Barbuda

Akár először, akár többször látogat el a Antigua és Barbuda weboldalra, nézze meg hasznos tippjeinket és ajánlásainkat: