Antigua és Barbuda - hogyan juthat el ide

Antigua és Barbuda

Antigua és Barbuda egy kis szigetcsoport a Karib-térségben, egyetlen nemzetközi repülőtérrel és nemzetközi utaskikötővel. Az utasok túlnyomó többsége azonban repülővel érkezik Antiguára.

Repülővel Antiguára

Az egyetlen nemzetközi repülőtér V. C. Bird ANU a főváros, St. John's közelében található, a nagyobb és nagyobb látogatottságú Antigua szigetén. Barbuda szigetén csak egy belföldi repülőtér van, ahová nem közlekednek nemzetközi járatok.

Antigua és Barbuda nem rendelkezik saját nagy nemzetközi légitársasággal.

A környező karibi szigetekkel való összeköttetéseket elsősorban az InterCaribbean Airways, a LIAT, a Caribbean Airlines és a Winair biztosítja. Több szigetet (pl. St Lucia, Grenada és St Kitts) azonban a British Airways és a Virgin Atlantic is kiszolgál, amelyek Londonból induló és oda tartó kombinált járataikon repülnek ezekre az útvonalakra.

Az Antiguába tartó járatok árainak összehasonlítása

Az Antiguáról a környező szigetekre induló egyirányú járatok jellemző árai 150 és 250 usd között mozognak, így a távolsághoz képest a legdrágábbak közé tartoznak a világon. A legolcsóbb jegyek általában Barbadosra vagy Trinidad és Tobagóra szólnak.

St. John's-t az USA-ból, Kanadából és az Egyesült Királyságból is jól kiszolgálják a légitársaságok.

A legközelebbi szigetet, Montserratot a helyi légitársaságok, a BMN Airways és a Fly Montserrat szolgálják ki. A következő szomszédos sziget, St. Kitts a British Airways és a Trans Anguilla Airways légitársaságokkal érhető el.

Mikor a legdrágábbak a járatok Antiguára?

A jegyárak a szezont követik. December és március között a legdrágábbak, amikor a menettérti árak Európából 916 eurót, míg az USA-ból/Kanadából 550 eurót érnek.

A környező szigetekre irányuló járatok egész évben egyformán drágák, de jelentősen emelkednek, amikor a szabad helyek száma nő, általában egy hónappal az indulás előtt. Érdemes tehát körülbelül 2-4 hónappal az indulás előtt vásárolni.

Hajók és kompok

Antiguára és Barbudára sok utazó nagy óceánjárókon tett körutazások keretében érkezik. Az Antiguán való tartózkodás általában 1-3 napig tart, és a hajó legénysége mindig teljes körű szolgáltatást nyújt, a dokkoktól a strandokig történő szállítástól a vámvizsgálat megszervezéséig.

Rendszeres nemzetközi kompjáratok Antiguára csak Montserrat szigetéről közlekednek, amely brit függőségi terület.

A járatot a Montserrat Ferry Service üzemelteti a hét 5 napján, és a komp egy adott napon 1-2 alkalommal közlekedik.

A Fly Montserrat járatain a jegyek csak kb. 30%-kal drágábbak, mégis a gépek naponta akár 3 alkalommal is repülnek.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.