Shirley Heights

Shirley Heights

A felejthetetlen kilátópont, amelyről minden reklámanyagon és képeslapon fényképek jelennek meg, Antigua déli részén, a népszerű English Harbour üdülőhely fölé magasodik.

Találja meg a legolcsóbb hotelt English Harbour területén

A legjobb időpont a látogatásra a nap folyamán. A kilátópontról reggelente lélegzetelállító napfelkelték, este pedig olyan naplementék tárulnak elénk, amelyek túlzás nélkül a világ legszebbjei közé tartoznak.

Három kilátópont az erőd romjainak hátterében.

A tengerszint feletti 100 és 120 méteres magasságban három különböző kilátópontot talál:

  • Shirley Heights Lookout - A legszebb kilátópont az angol és a falmouthi kikötőre, de a nap nem közvetlenül az öböl fölött, hanem kissé oldalt, a nyílt tenger fölött nyugszik le. Erről a kilátópontról a szomszédos Montserrat és Guadeloupe szigetekre is rálátni. Csütörtökön és vasárnap este 10 usadollár a belépődíj, a többi időben ingyenes a látogatás.
  • The Blockhouse - A legnagyobb erődnél lévő kilátópont Antigua keleti partjára néz, ezért látványos napfelkeltéket kínál.
  • Interpretation Center - Az információs központnál lévő, kis ajándékboltos kilátóból nyílik a legjobb kilátás a naplementékre, amelyek szinte pontosan az English Harbour felett haladnak át a horizonton, de a legtöbb napon 17 órakor bezár, és a kerítésen keresztül nem lehet átjutni a kilátáshoz. Rendszerint rendszertelenül tart nyitva estig, azonban bármikor továbbmehetünk a fent említett többi kilátóponthoz, amelyek ugyanezen az úton érhetők el.

Valamennyi kilátóponton szabadon megtekintheti a 18. századi katonai erődök romjait, amelyek a déli partvidék és a fontos katonai kikötő, az English Harbour védelmének őrbástyáiként szolgáltak.

Grillezés

A legnépszerűbb Shirley Heights kilátó egy jól megőrzött ház, szabadtéri étteremmel és bárral, ahol minden csütörtökön és vasárnap 16 órától 22 óráig grillpartikat tartanak.

Ezeken a napokon a kilátóba csak belépődíj ellenében lehet bejutni, ami 10 usd vagy 25 xcd, és csak a kilátóba való belépés előtt készpénzben fizetendő.

Az italok ára a helyszínen ekkor 6 usd körül van. Részletek a honlapon találhatók: shirleyheightslookout.com

Hogyan juthat el a Shirley Heightsba?

Mindhárom kilátó könnyen megközelíthető autóval. Szokatlanul jó aszfaltút vezet az English Harbourból, és a városból kb. 15 perc alatt lehet ide eljutni.

Foglaljon autót az Antigua repülőtéren

A parkolás minden kilátópontnál ingyenes, és mindig rengeteg hely van.

Egy taxi English Harbourból és vissza kb. 30 usadollárba kerül.

Van egy túraútvonal is a Galleon Beachről a Shirley Heights kilátóhoz az erdőn keresztül, nagy szintemelkedéssel (az útvonal térképe a következő címen található: A Galleon Beach és a Shirley Heights kilátó között. en.mapy.cz).

Mit érdemes megnézni

Fedezze fel az összes látnivalót Antigua és Barbuda-ban.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.