Galleon Beach

Galleon Beach

A sziget déli részén található népszerű strand az English Harbour-öböl mentén húzódik, de kissé távolabb van az azonos nevű várostól, ezért általában csendes és nem túlzsúfolt.

Találja meg a legolcsóbb hotelt English Harbour területén

A Galleon Beach ideális a nyugodt vízben való pihentető fürdőzéshez, és remek hely a sznorkelezéshez. Alig néhány méterre a parttól egy kis hajó roncsa fekszik a tengerfenéken, amelyhez könnyen el lehet úszni anélkül, hogy hajóútra lenne szükség.

Úszási és strandolási lehetőségek

A strand nagy része egy magánterületen húzódik, ahová csak az ingatlantulajdonosok férnek be, de maga a strand teljes hosszában szabadon és ingyenesen látogatható.

Finom fehér homok borítja, minimális kaviccsal, de a vízbe való bejárat már kavicsos, de szelíd és biztonságos.

A strandon van egy kis bár, magas árakkal, mindenképpen jobb, ha hozol magaddal harapnivalót. Napágy és napernyő bérlés itt nem gyakori. A strand nyugati szélén lévő állandó napernyők csak a helyi szállodai üdülő vendégei számára állnak rendelkezésre.

Összességében a Galleon Beach légköre nagyon kellemes, és mindig sok helyet talál.

Sznorkelezés a hajóroncsnál

A Galleon Beach Antigua egyik legjobb sznorkelező helye. Különösen a strand keleti vége a Pillars of Hercules zátonyok felé nyüzsög az élettől. Színes halfajok tucatjait láthatjuk, és még teknősökkel és rájákkal is szerencsénk lehet.

A legnagyobb látványosság azonban az elsüllyedt hajóroncs, amely a parttól mindössze 30 méterre található (pontos helyét a következő oldalon találja google.com/maps). A partról gond nélkül el lehet úszni hozzá.

A sznorkelezés kiindulópontjaként a strand fő részén kívüli keskeny partszakaszt ajánljuk. Keresztezze az egész Galleon Beachet, forduljon rá egy kb. 5 méter hosszú sziklás ösvényre, majd forduljon jobbra a kavicsos ösvényen, és az első kanyarban (kb. 15 méter után) forduljon ismét jobbra egy nagyon keskeny sziklás ösvényen.

Szállás a tengerparton

Közvetlenül a tengerparton két különböző szálláshely is található:

Hogyan juthat el a strandra?

A Galleon Beach kevesebb mint 10 perc autóútra van az English Harbourtól. Az autó is a legkényelmesebb közlekedési eszköz.

Foglaljon autót az antiguai repülőtéren

A parkolóhelyek nagyon korlátozottak a strand elején, de általában elég, és mindig elfér valahogy. Az út itt elég széles, így az út szélén való parkolás nem okoz gondot.

A strandra nincs buszjárat, és az egyetlen másik lehetőség egy nagyjából 35 perces séta (de számítson egy nagyon meredek emelkedőre) vagy egy taxizás (kb. 30 usd egy útra English Harbourból).

Mit érdemes megnézni

Fedezze fel az összes látnivalót Antigua és Barbuda-ban.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.