Stingray City

Stingray City

Antigua egyik legnagyobb látványossága a sziget keleti részén található Seatons városában található. A terület kis szigetei és sekély, tiszta vize ideális feltételeket teremt a ráják és más tengeri élőlények számára.

A Stingray City nevű magáncég sznorkeles kirándulásokat szervez ide, amelyek specialitása a rájákkal való úszás, a ráják etetése, valamint a korallzátonyok meglátogatása más színes halfajokkal.

Mire számíthat egy rájás kiránduláson?

A snorkeling túrákat, úszást és ráják etetését naponta 3-4 alkalommal szervezik. Javasoljuk az online foglalást a stingraycityantigua.com hivatalos weboldalon, a helyek száma korlátozott, és különösen azokon a napokon, amikor a tengerjáró hajók Antiguára érkeznek (általában szerdán, pénteken és szombaton), általában teltház van.

A legkevésbé zsúfolt napok viszont a vasárnapok.

Először alapvető instrukciókat kapunk a rájákkal való bánásmódról, majd (ingyenesen) megkapjuk a búvárszemüveget és a búvárszemüveget, és 5-10 perces csónakázással eljutunk a mesterséges pontonhoz. Onnan egy ideig megfigyelheted a rájákat, majd úszhatsz velük és közvetlenül megetetheted őket.

A rájákkal való úszás körülbelül 30 percig tart, majd körülbelül ugyanennyi időd van arra, hogy zavartalanul sznorkelezz a korallzátonyon.

Amikor visszaérsz a szárazföldre, egy pohár erős puncsot vagy tiszta rumot kapsz jutalmul.

Összességében a rájatúra körülbelül 60-75 percig tart, és mindenképpen ajánljuk.

A rájavárosi túrák ára

A rájákkal való úszás etetéssel és a korallzátonyon való sznorkelezéssel együtt 60 usd/fő. Kártyával vagy kelet-karibi dollárral is lehet fizetni, ebben az esetben a költség 165 xcd személyenként.

Szállítás Stingray Citybe

A kis kikötő kissé eldugottan fekszik, és a főútról a jelzés nagyon homályos. Mégis, a legegyszerűbb közlekedés Stingray Citybe autóval. Először is a szigeten kelet felé kell haladni Willikies városa felé. Rögtön az elején forduljon balra, és mindig tartsa a főutat egyenesen. Fokozatosan szűkül, és előfordulhat, hogy egy lakott területre érkezik, ahonnan nincs kiút, de haladjon tovább.

Amikor az utca élesen balra és lefelé kezd fordulni, már csak az utolsó néhány méter van hátra. A helyszínen ingyenes parkolási lehetőség van, de ha a parkoló tele van, húzódjon le az út szélére.

Egy taxi ára Szent Jánosból nagyjából 35 usadollárba kerül.

A legközelebbi buszmegálló a 33-as busz (hozzávetőleges hely a következő oldalon google.com/maps), amely átlagosan 15-20 percenként egyszer közlekedik St. John's-ból, a főutcán található, körülbelül 1 km-re Stingray Citytől.

Mit érdemes megnézni

Fedezze fel az összes látnivalót Antigua és Barbuda-ban.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.