Deep Bay

Deep Bay

Viszonylag széles, de védett öböl nyugodt vízzel, gyönyörű stranddal, kiváló búvárkodási lehetőségekkel és egy történelmi erőddel. Ez a Deep Bay, Antigua egyik legjobb fürdőhelye.

Foglaljon szállást Antiguán a booking.com-on

Míg a strand déli része a szomszédos szállodai üdülő miatt forgalmasabb, az északi rész extra csendes, ráadásul rengeteg árnyékot adnak az érett fák.

Úszási és strandolási lehetőségek

A Deep Bay kristálytiszta vízzel és a tengerbe való fokozatos belépéssel fogadja a turistákat. A strand felszíne finom fehér homokból áll, amely a part és a víz szélén kavicsokká válhat.

A víz az öbölnek köszönhetően nagyon nyugodt, így a fürdőzés biztonságos.

A strand nagy része teljesen létesítmény nélküli, csak a legdélebbi csücskénél található egy drága bár és napozóágyak a szálloda vendégei számára. Előnye a közvetlenül a strandon álló érett fák és bokrok, amelyek természetes árnyékot adnak.

Sznorkelezés a Deep Bayben

Az öböl az egész Antigua-sziget egyik legjobb sznorkelezőhelye, csak a déli Galleon-parton található, ahol a bőséges víz alatti élővilág mellett egy elsüllyedt hajó roncsa is a csúcsra törhet.

A leggazdagabb víz alatti élővilág minden bizonnyal a Deep Bay északi részén, a zord zátonyok mentén található.

Tengerparti szállás

Deep Bay a sziget távolabbi, nyugati részén található, és a Royalton Antigua ***** luxusüdülőhelyen kívül itt nincsenek szállodák. A legközelebbi egyéb szálláshelyek St. John's fő városában találhatók.

Közlekedés Deep Baybe

A strand csak autóval vagy taxival közelíthető meg. A déli részét egy nagy szállodai üdülőterület foglalja el, amelyen keresztül gyalogosan is el lehet jutni a strandra, de autóval nem.

Foglaljon autót az Antigua repülőtéren

Érdemes inkább a strand északi végéhez autózni, ahol van egy ingyenes rögtönzött parkoló, amely soha nincs tele. Onnan csak menjen át a kis új gyalogos hídon, és sétáljon körülbelül 70 métert az erdőn átvezető ösvényen.

Autóval mindig nyugat felé, Szent Jánoson keresztül megyünk. A városból kifelé vezető első körforgalomnál forduljon jobbra, és egyenletesen haladjon tovább az aszfalton, amíg el nem éri a Royalton Resort bejáratát. Itt egyenesen kell továbbhaladnia a kavicsos úton, és a "Trafalgar Apartments" elágazásánál balra kell fordulnia, hogy a nem aszfaltozott úton haladjon tovább. Ez helyenként nagyon göröngyös, ezért minimális sebességet ajánlunk, de óvatossággal még a legkisebb autók számára is járható.

Túra Fort Barringtonba

A parkoló és a strand között egy kis dombon áll a régi Fort Barrington, amely 1779-ből származik. Valójában ez az egyetlen erőd Antiguán, amely valaha is valódi katonai akciót látott, amikor Barrington admirális visszavert egy francia támadást a 18. század végén.

Az erődhöz több meredek, de rövid ösvény vezet, a romok bármikor ingyenesen látogathatók, és gyönyörű kilátás nyílik a tengerre és a St. John's-i teherkikötőre.

Mit érdemes megnézni

Fedezze fel az összes látnivalót Antigua és Barbuda-ban.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.