St. John's

Szent János

Antigua és Barbuda fővárosa St. John's, amely gyakorlatilag az egyetlen igazi város az egész országban. St. John's lakossága alig éri el a 25 000 főt, és többnyire alacsony, stukkós faházakból áll, és csak a legszűkebb központban találhatók téglából épült irodaházak vagy üzletek.

Foglaljon olcsó szállodát St. John's-ban a booking.com oldalon.

Összességében St. John's első pillantásra meglehetősen rendezetlen benyomást kelt, mégis rendelkezik néhány látnivalóval, és remek kiindulópontként szolgálhat a sziget körüli kirándulásokhoz.

Látnivalók és látnivalók

St. John's leghíresebb és gyakorlatilag egyetlen nevezetessége az egész keleti Karib-térség legfontosabb anglikán egyházi katedrálisa.

Egy dombon áll, így a kikötőből is jól látható, a katedrális főbejáratából viszont jó kilátás nyílik a kikötőre és a városközpontra. A katedrális 1848-ból származik, és barokk stílusban épült.

A külső homlokzat nincs jó állapotban, de a templom továbbra is ingyenesen látogatható. Azonban csak rendszertelenül van nyitva, különösen azokon a napokon, amikor nagy tengerjáró hajók érkeznek Antiguára.

A legjobban kitett turisztikai látványosság a Heritage Quay sétálóutca, amely a kikötő mólóitól a városközpontba vezet. Ezt az utcát felújított színes házak veszik körül, számos igényes divat- és szuvenírüzlettel. Ha inkább a helyi hangulatot kedveli, forduljon a Heriage Quaytől délre, bármelyik utcába, és egy élénk, piacokkal és utcai bódékkal teli negyedet talál.

A legjobb kilátás a kikötőben horgonyzó fenséges óceánjárókra tehát a Perry Bay főútról vagy közvetlenül a kikötő mentén kanyargó fából készült sétányról nyílik.

Szállás a városban

St. John's nem tartozik Antigua legszebb helyei közé, de ha nem akarsz vagy nem tudsz autót bérelni, gyakorlatilag ez az egyetlen hely, ahol megszállhatsz. St. John's a fő közlekedési csomópont, ahonnan az összes buszjárat indul, és ahol a legtöbb taxit és szervezett túraajánlatot találja.

Mivel St. John's nem egy drága tengerparti üdülőhely, a legolcsóbb szállás is itt található. Még így is a legalacsonyabb árakra számítson, amelyek egy 2 ágyas szobában 84 euró körül mozognak éjszakánként.

Közlekedés Szent Jánosban

Parkolni a városban bárhol lehet az utcák mentén, a legtöbb hely a High Street és a Nevis Street utcákon van.

Foglaljon autót az Antigua repülőtéren

St. John's az ország fő buszközlekedési csomópontja. A valóságban a buszjáratok általában furgonokkal vagy minibuszokkal közlekednek, de mindig van vonalszámuk és meghatározott útvonaluk. Viszont nincs fix menetidő, és mindig akkor hagyják el St. John's-t, amikor a busz megtelik.

A városban két fő buszpályaudvar van:

  • West Bus Station - Jolly Harbour, English Harbour, Falmouth, Nelson's Dockyard, All Saints, Old Road, Dickenson Bay és mások felé közlekedő járatok (általában az egész nyugati és déli part + a sziget központja).
  • East Bus Station - Willikies, Bethesda, Freetown, repülőtér (általában az északkeleti partvidék).

A nyugati buszpályaudvar lényegesen jobban ki van táblázva, a peronokon pontos célállomások vannak feltüntetve. A keleti buszpályaudvar kisebb, és gyakorlatilag teljes egészében aszfaltból áll, amelyen különböző időpontokban furgonok parkolnak.

Az utasok és a sofőrök azonban mindig segítőkészek, és a megfelelő buszhoz irányítanak.

Az Antiguán való utazással kapcsolatos részletes információkért lásd a Közlekedés fejezetet.

Mit érdemes megnézni

Fedezze fel az összes látnivalót Antigua és Barbuda-ban.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.