Frigate Bird Sanctuary

Fregattmadár-menedékhely

Barbuda északnyugati részén, a nehezen megközelíthető lagúnákban található a második legnagyobb fregattmadár-kolónia (a Galápagos-szigetek után), amely fotogén madarak jellegzetes, vörös torokzacskójával, amely mindig felfúvódik, amikor a hímek udvarolnak.

Rendszeresen 5000 fregattmadár fészkel itt egész évben. A hímek szeptembertől áprilisig udvarolnak, a legnagyobb esély a vörös és fekete madarak megfigyelésére decemberben és januárban van.

Szabad szobák megtekintése - Barbuda

Több mint 170 más madárfaj is él a Madár-lagúnában, ami minden amatőr ornitológus számára kötelező látnivalóvá teszi.

Hogyan juthat el ide?

Ha több napig tartózkodik Barbudán, a Frigate Bird Sanctuarybe csak engedéllyel rendelkező magánhajókkal juthat el, amelyek közvetlenül az egyetlen város, Codrington központjában lévő kikötőből indulnak.

Az út a költőterületre általában körülbelül 90 percet vesz igénybe, és körülbelül 20 usadollárba kerül.

Ha Antiguáról csak egynapos kirándulásra utazik Barbudára, javasoljuk, hogy használja a Barbuda Expresszt, egy szervezett utazási társaságot, amely rendszeres kompjáratokat üzemeltet. A részletekért látogasson el a honlapra: barbudaexpress.com/tours-charters.

Mit érdemes megnézni

Fedezze fel az összes látnivalót Antigua és Barbuda-ban.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.