Pink Sand Beach

Rózsaszín homokos strand

A Pink Sand Beach a leghíresebb strand Barbuda kevéssé látogatott szigetén. A déli partvonal 8 mérföldes szakaszán húzódik, és bár az egész szigeten ez a leglátogatottabb, ritkán látnak itt egyszerre néhány tucat embernél többet.

Szabad szobák megtekintése - Barbuda

Ahogy a neve is mutatja, a strand különösen népszerű a szokatlan rózsaszín árnyalata miatt.

Mi okozza a strand rózsaszínű színét?

Valójában a Pink Sand Beachet finom fehér homok borítja, amelynek erős rózsaszín árnyalatát a számos kagylószál okozza, amelyek így színeződnek.

Ezért sem lehet 100%-ig biztos, hogy a Pink Sand Beach valóban rózsaszínű lesz a látogatás idején. Minden a partra mosott kagylók tényleges mennyiségétől függ.

A strand felszereltsége

Nyolc mérföldnyi magány és feledés vár rád. Két kis bárt találsz csak a strand legkeletibb végénél, ahol a Barbuda fő kompkikötője található. A strand többi része teljesen civilizálatlan és teljesen mentes a kényelmi szolgáltatásoktól.

A tengerbe való bejutás fokozatosan történik, és a sekély víz még mindig több tucat méterre húzódik a parttól. Strandcipő ajánlott, éppen a rengeteg apró kagyló miatt.

Tengerparti szállás

Annak ellenére, hogy a strand nagy része távol van mindenféle beépítéstől, a móló közelében találkozhat néhány szép, egyszerű, de célszerűen berendezett Harrys Cottages házikóval.

Hogyan juthat el a strandra?

A Pink Sand Beach az egyetlen könnyen megközelíthető turisztikai célpont Barbudán. Valójában a keleti végénél találod az Antiguáról induló Barbuda Express rendszeres kompjárat dokkját.

Menetrendekért és jegyfoglalásért látogasson el a barbudaexpress.com weboldalra.

Mivel az Antiguáról érkező hajó reggel érkezik, és délután indul, Antiguáról könnyen megteheti saját egynapos kirándulását.

Mit érdemes megnézni

Fedezze fel az összes látnivalót Antigua és Barbuda-ban.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.