Barbados - mi a teendő

Barbados

A sziget tipikus célpont a tengerparti pihenéshez és a belföldi kirándulásokhoz. Mik a legjobb dolgok Barbadoson?

Strandok és úszás

Barbados híres fehér homokos strandjairól és azúrkék tengeréről. A legtöbb turista kifejezetten a tengerben való fürdőzés miatt látogat el a szigetre, ami egyértelműen a fő tevékenység. Bár Barbadost általában a Karib-tenger részeként emlegetik, a valóságban partjait csak az Atlanti-óceán füröszti, mivel a fő karibi szigetövtől mintegy 150 km-re keletre tolódik.

Keresse a legjobb tengerparti szállodát

A szó szoros értelmében az összes helyi strandot finom fehér homok borítja, amelyet csak néha keverednek apró kavicsok vagy kagylók (különösen a kevéssé látogatott keleti parton).

Melyek Barbados legjobb strandjai?

Szinte az egész szigeten találsz strandokat, de ezek partról partra eléggé eltérőek.

A nyugati és a déli partok

A keskeny homokos strandok Barbados szinte felét szegélyezik Speightstowntól a Silver Sands. A strandok a sűrűn lakott sík területeken keresztül húzódnak, és a nyugati és déli partok szinte teljes hosszában villák vagy üdülőhelyek sorakoznak.

Rendszeres időközönként azonban a házak között közforgalmú utak vezetnek a partra, amelyeket mindig "A strandhoz való nyilvános hozzáférés" feliratú táblával jelölnek.

A nyugati és déli partok strandjai a leglátogatottabbak, és sok helyen találunk teljesen embermentes helyeket, valamint nagyobb, élettel teli strandokat napágybérléssel, éttermekkel és bárokkal.

Barbados e részének leghíresebb strandjai közé tartozik a Carlisle Bay (Pebbles Beach), a Folkestone Marine Park, a Maxwell Beach és a strandok sávja a következő helyeken: Folkestone Marine Park. The Richard Haynes Boardwalk Hastings és Rockley környékén.

A tenger a nyugati parton a legnyugodtabb, délen nagyobbak a hullámok, de még mindig biztonságos az úszók számára, és ideális a bodysurfinghez.

Délkeleti partvidék

Ha másfajta strandot keres, a repülőtértől délkeletre, Barbados legkeletibb pontján, Diamond Valley, Harrismith vagy Long Bay városok környékén nézzen szét.

Az itteni strandok kis nyitott öblökben, akár 15 méter magas sziklák alatt húzódnak. Ezek nagyon fotogén strandok, és legtöbbjüket kókuszpálma ligetek borítják.

A helyi strandok felszíne ismét finom fehér homok, néha hínárral borítva. A délkeleti strandok általában félig üresek, és csak minimális számú látogatót fogadnak. A szolgáltatásokat itt csak a helyiek nyújtják kókuszdió-árusítás vagy napozóágy-bérlés formájában.

Barbados e részének legszebb strandját a következő helyen találjuk Bottom Bay Beach.

Keleti part

Barbadosnak ez a része drámainak és nagyon elhagyatottnak tűnik. Hosszú homokos strandok váltakoznak sziklás és sziklás szakaszokkal, a dombos keleti part pedig egyszerre fenségesnek és fotogénnek tűnik.

A helyi strandok, amelyek közül a leghíresebb a The Soup BowBathsheba városában található, inkább úszásra, mint fürdőzésre alkalmasak. A hullámok nagyok és az áramlatok veszélyesek lehetnek.

Minden strand nyilvános?

Sok strandot nagy szállodai üdülőhelyek foglalnak el, saját bárokkal, napozóágyakkal és a szárazföldről való zárt bejárattal.

A törvény értelmében azonban Barbadoson minden strand teljes hosszában szabadon látogatható. Így még a szállodai üdülőhelyek strandjainak egy része is gond nélkül látogatható, még akkor is, ha egy teljesen más szállodában szállt meg.

Hogyan vannak felszerelve a barbadosi strandok?

A szállodai üdülőhelyek és a nagyobb városok strandjai jól felszereltek, kényelmes napozóágyakkal, napernyőkkel és teljesen felszerelt bárokkal vagy éttermekkel. A nagyobb strandokon (főként a nyugati és a déli parton) általában ingyenes WC-k és nyilvános zuhanyzók is vannak.

Az üdülőhelyeken kívül a strandok általában természetesebbek. A strandokon azonban általában napágy- és napernyőbérlést, valamint többé-kevésbé rögtönzött büféket talál. Nem érdemes azonban a strandboltokra hagyatkozni, mivel nem mindenhol lehet majd valami ennivalót venni. Ezért mindig vigyen magával elegendő mennyiségű italt és élelmiszert.

A legtöbb strandon két napozóágy és egy napernyő bérleti díja 15 és 20 usd között van. Mindig csak készpénzzel lehet fizetni, amerikai és barbadosi dollárban egyaránt.

A barbadosi strandok előnye, hogy természetes árnyékot adnak az érett fák, amelyek szinte mindenhol megtalálhatók.

Kóstolja meg a barbadosi rumot

Barbados legnagyobb exportcikkének, a cukornádnak ideális termőhelyi viszonyai hozzájárulnak a rumgyártás hagyományához.

Az igazi rum a Karib-tengeren született, és Barbadoson található a világ legrégebbi rumlepárlója. A Mount Gay 1703 óta folyamatosan gyárt itt rumot.

Látogasson el a lepárlóüzemekbe, és tudjon meg mindent a szigeten folyó rumgyártásról. A legjobb programot a legnagyobb cég kínálja Mount Gay. A romantikus kinézetű birtokon a túrák is népszerűek. St. Nicholas Abbey Barbados vidéki északi részén.

A lepárlóüzemekben történő kóstolás mellett bármelyik boltban vagy bárban vásárolhat rumot. Mennyit kell fizetni egy üvegért és mennyit egy koktélért? Nézze meg a Pénz és árak Barbadoson fejezetet.

Snorkelling

Barbados ideális úti cél a búvárkodáshoz, még a kezdők számára is. A helyi korallzátonyok garantálják a víz alatti flóra és fauna hatalmas változatosságát, ugyanakkor több helyen tökéletesen megközelíthetőek közvetlenül a tengerpartról anélkül, hogy drága hajókirándulásokra kellene fizetni.

A barbadosi búvárkodás talán nem nyújt olyan elképesztő körülményeket, mint a Vörös-tengeren, Indonéziában vagy Palaun, de minden bizonnyal a Karib-tenger egyik legjobb búvárkodási helye.

A 2 legszebb snorkelező helyet ajánljuk:

  • Folkestone Marine Park - Kiterjedt korallzátonyok közvetlenül a parttól egy védett, hajók nélküli zónában.
  • Carlisle Bay - 6 elsüllyedt hajóroncs, amelyek könnyen megközelíthetőek a partról (200 méterre a parttól, 3 és 30 méter közötti mélységben).

Snorkelfelszerelés vásárolható például a nagy szupermarketekben (Massy) vagy néhány strandon, ahol bérelhető is (kb. 15 usd készletenként és naponta).

Látogasson el a botanikus kertekbe

Bár Barbados a sziget déli és nyugati részén fekvő szállodájába érkezve és odaérve egy sűrűn beépített, a természetnek nyomait sem mutató hely benyomását keltheti, elég, ha Bridgetownból 25 km-re a sziget közepe felé autózik, és máris egy dombos, esőerdővel teli területen találja magát.

És itt számos kis, de lenyűgöző magán botanikus kertbe botlik, ahol felfedezheti a helyi és egzotikus trópusi állatvilágot, és élvezheti a nyugodt időtöltést.

Íme három a legjobb kertek közül Barbadoson: Flower Forest Gardens, Andromeda Botanic Gardens, Hunte's Gardens.

Foglaljon autót Barbadoson

Szörfözés

A szörfözés az egyik legnépszerűbb vízi sport a szigeten. Bridgetown környékén több szörfiskola is található, többek között:

A szörfözéshez egész évben ideálisak a feltételek.

A tapasztalt szörfösök körében a sziget keleti oldalán található legnépszerűbb strand garantáltan a The Soup Bowl.

A kevésbé tapasztaltak számára a nyugati vagy déli part a megfelelő, különösen Barbados legdélebbi része Oistins városa körül, ahol már elég nagy hullámok vannak.

Búvárkodás

Ha még nincs tapasztalata a búvárkodásban, kezdő búvártanfolyamokon vehet részt a helyi búvárközpontokban (pl. Barbados Blue Watersports a Hilton Hotelben). A tényleges merülés előtt a tengerben egy oktató oktatja a medencében. Ha szívesen búvárkodsz, a PADI nemzetközi búvárvizsgát is leteheted.

A búvárok nagy számban indulnak a Carlisle-öbölbe búvárkodni, ahol hajóroncsok találhatók a tengerfenéken, amelyek közül néhány már olyan mélységben van, amelyet búvárkodással nem lehet elérni.

Általánosságban azonban Barbados nem tartozik a legjobb búvárkodási célpontok közé. A sziget körül nincs túl sok korallzátony, vagy a partról könnyen megközelíthetőek a búvárkodáshoz.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.