The Richard Haynes Boardwalk

Richard Haynes sétány

Barbados déli parti külvárosa, Bridgetown gyönyörű sétálóutcával büszkélkedhet a kis homokos strandok mentén, és az egész sziget egyik legnépszerűbb turistalátványossága.

Szálláshely keresése Barbadoson

A Richard Haynes egykori miniszterelnökről elnevezett, több mint más fél mérföld hosszúságú, fából készült sétányon számos előkelő étterem és utcai vendéglátóhely sorakozik, a szomszédos utcában pedig rengeteg gyorsétterem és téglaüzlet, köztük szupermarketek is találhatók.

Népszerű nappal és éjszaka

The Richard Hanyes Boardwalk Népszerű hely a sportolásra, sétálgatásra, de a helyi, élőzenés bárokban zajló fergeteges estékre is.

Az üdülőhelyekről és apartmanokból érkező turisták tartózkodnak itt, de a hely nagyon népszerű a helyiek körében is, akik szeretnek piknikezni vagy különböző fontos eseményeket ünnepelni. Mindenki számára van valami.

Míg a sétány középső és keleti része élénkebb, sok szórakozóhellyel és emberrel, addig a nyugati vége lényegesen csendesebb.

Strandok és úszás

A túraútvonalat viszonylag keskeny, 2 és 10 méter közötti szélességű homokos strandok szegélyezik, mégis az itteni nyugodt hangulat miatt ez az egyik legnépszerűbb fürdőhely.

A legszélesebb, legtöbb helyet kínáló strandok, napozóágy- és napernyőkölcsönző üzletek és érett fák találhatók a két végén. Richard Haynes Boardwalk.

A nyugati vége lényegesen csendesebb, villák, szállodai üdülők és kis mesterséges öblök szegélyezik. A keleti végén álljon meg a híres Rockley Beachnél, amely körülbelül 200 méter hosszú.

Bár a strandok némelyike a szállodai üdülőhelyek szomszédságában van, ezek mindig ingyenesen és korlátozás nélkül látogathatók, akik számára a főutcától rendszeres időközönként gyalogos folyosókat különítenek el, amelyeket "A strand nyilvános megközelítése" feliratú táblával jelölnek.

A vízbe való bejutás itt fokozatos és homokos. A déli parton a víz általában durvább, de a hullámok nem veszélyesek. Épp ellenkezőleg, remekül lehet bodysurfelni.

Tengerparti szállás

A Richard Haynes Boardwalk környéke a Hastings és Rockley negyedek közé sorolható, első ránézésre talán kissé rendezetlen, de valójában az egyik legjobb szálláskereső terület.

A strandok közelében teljes körű létesítmények, számos étterem, gyorsétterem, szupermarket és szolgáltatás található, a tengertől távolabb eső városrészek pedig nagyon csendesek.

Az olcsóbb apartmanok árai 3000 és 147 eur között mozognak, ezeket ajánljuk:

  • Pirate's Inn ** - tiszta stúdió apartmanok nagyszerű helyen, 100 méterre a strandtól.
  • Hotel PomMarine *** - egy egyszerű, tiszta, jó minősítésű szálloda csendes környéken, 300 méterre a strandtól.

De jobb üdülőhelyeket is találhat közvetlenül a tengerparton. Néhány a legjobbak közül: Sugar Bay Barbados **** vagy Courtyard by Marriott Bridgetown ****.

Közlekedés a strandokhoz

A 7-es autópálya jelzésű utca közvetlenül a part mellett halad, nagyon nagy forgalommal és korlátozott parkolási lehetőséggel. Bár az utcán bárhol ingyenesen lehet parkolni, nagyon kevés a hely (például a Boardwalk nyugati végénél vagy a Rockley Beachen). A helyek azonban hajlamosak nagyon korán reggel megtelni.

A 7-es főúton azonban rengeteg közös használatú furgon közlekedik (főleg a 11-es és a 3D-s járatok), de általában ezek a furgonok (ZR) mind Bridgetownba (Constituion River buszpályaudvar), a másik oldalon pedig Oistinsba vagy a repülőtérre (csak a 3D-sek) mennek. Ezek a furgonok átlagosan 5-10 percenként közlekednek.

Az utcán lefelé Bridgetownba (Fairchild Street állomás) óránként kb. 2x járnak buszok, valamint közvetlen járatok Speightstownba (óránként vagy kétszer).

A szigeten való utazással kapcsolatos részletes információkat a Barbados közlekedése című fejezetben talál.

Mit érdemes megnézni

Fedezze fel az összes látnivalót Barbados-ban.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.