Barbados - hogyan juthat el ide

Barbados

Barbadosra kétféleképpen lehet eljutni: repülővel és hajóval. A szigetre azonban nem járnak rendszeres kompjáratok, így Barbadosra hajóval csak luxus óceánjáróval lehet eljutni.

Repülővel

Ha szervezett hajóút nélkül, egyedül utazik Barbadosra, nem kerülheti el a légi közlekedést.

Barbadosnak egyetlen beutazási pontja van, ez pedig a Grantley Adams nemzetközi repülőtér. Az ország jól megközelíthető, különösen az USA-ból, Kanadából, de Európából, Dél-Amerikából és természetesen a környező karibi szigetekről is.

Barbadosnak nincs saját nagy nemzetközi légitársasága.

A környező karibi szigetekre elsősorban az InterCaribbean Airways, a LIAT és a Caribbean Airlines biztosít összeköttetést.

A Grenadine-szigetekre, amelyek számára Barbados fontos csomópont, ha Európából vagy Amerikából utaznak, a Grenadine Alliance légitársaság jó választás.

Repülőjegy-árak összehasonlítása

A Barbadosról a környező szigetekre jellemzően 150 és 250 usd között mozognak az egy útra szóló repülőjegyek, ami a távolsághoz képest a legdrágábbak közé tartozik a világon. A legolcsóbb járatok általában Antigua és Barbudára, St Vincentre és St Luciára közlekednek.

Európából 900 usd körül van a retúrjegy ára, Észak-Amerikából pedig 400 usd és 550 usd között.

Hajóval

Ha óceánjáró hajóútra vágyik, Barbados gyakran említett állomása a karibi hajóutaknak (leggyakrabban Floridából indulnak). Számtalan társaság szervez hajóutakat közelebbi és távolabbi helyekre.

Jelenleg nincs kompjárat Barbados és a többi karibi sziget között.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.