Barbados - térkép és földrajz

Barbados

Keresi Barbados helyét a térképen? Ismerje meg Barbados összes földrajzi érdekességét.

Szálláshely keresése Barbados területén

Hol található Barbados?

Barbados a Karib-tengeren található, St. Vincenttől kb. 150 km-re keletre, St. Luciától 170 km-re délkeletre, Trinidad és Tobagótól 300 km-re északra.

Barbados állam egyetlen lakott szigete.

Barbados területe 439 négyzetkilométer, a fősziget nyugatról keletre körülbelül 20 km, míg északról délre körülbelül 30 km hosszú.

Barbados online térképe

Tekintse meg Barbados több térképét, hogy könnyen megtalálja, hol érdemes megszállni, hol a legnagyobb a látnivalók koncentrációja vagy a túraútvonalak.

Földrajz

Barbados a Kis-Antillákon fekszik, de a fő szigetövtől mintegy 150 km-re keletre. Emiatt, bár általában a Karib-tenger részeként emlegetik, partjait már nem a Karib-tenger, hanem csak az Atlanti-óceán határolja.

A sziget alakja is szokatlan, mivel a Karib-térség többi részétől eltérően lapos partvonallal rendelkezik, nagyobb vagy mélyebb öblök nélkül.

Barbados országa egyetlen, azonos nevű szigetből áll, amelynek területe 439 négyzetkilométer, így területét tekintve a világ 13. legkisebb független országa.

Barbados meglehetősen lapos sziget, legalábbis a nyugati, déli és középső része. Kelet felé érezhetően hullámosabban kezd dombosodni, ahol fotogén erdős dombok találhatók mély szakadékokkal és a drámai keleti partra nyíló kilátással.

Barbados 11 községre (közigazgatási egységre) oszlik. A főváros Bridgetown Saint Michael plébánián fekszik. A legnagyobb turisztikai területek a nyugati és a délnyugati partvidéken találhatók. Ezzel szemben a keleti rész kevésbé látogatott.

Barbados számokban

A fejezet végén Barbados érdekes földrajzi adatait is bemutatjuk.

  • Legmagasabb hegy - Mount Hillaby (340 m tengerszint feletti magasság)
  • Leghosszabb folyó - Constitution River (620 méter)
  • Szomszédos országok - 0 (Barbadosnak csak tengeri határa van a következő területekkel: Saint Vincent és a Grenadine-szigetek, Saint Lucia, Martinique, Trinidad és Tobago, Venezuela, Guyana).
  • Partvonal hossza - 97 km
Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.