Barbados - minden az autókölcsönzésről

Barbados

Barbados meglehetősen jó és sűrű úthálózattal rendelkezik, bár a főutakon kívül az utak gyakran tele vannak kátyúkkal és buckákkal. Ennek ellenére a helyi úthálózat az egyik legjobb a Karib-térségben.

Ha a sziget erdős és dombos belsejébe vagy a keleti és északi partokhoz szeretne eljutni, messze a legjobb megoldás az autó.

Barbadoson baloldali közlekedés van.

Hogyan és mikor foglaljon autót Barbadoson

Barbadoson számos nagy multinacionális és kisebb pán-karibi autóbérlő cég működik. Az autóbérlés itt is olyan, mint bármely más civilizált országban.

Ennek ellenére megvan az a sajátossága, hogy kevés az autó. Foglaljon autót legalább 2-3 hónappal előre, különösen a december-áprilisi időszakban. Ellenkező esetben azt kockáztatja, hogy reálisan nézve egyik autókölcsönző cégnek sincs szabad kapacitása, és végül teljesen autó nélkül marad, ami a program teljes átdolgozását eredményezi.

Autóbérlési árak megtekintése Barbadoson

Jó tapasztalataink vannak a Hertz, a Drive-A-Matic és az Avis cégekkel, amelyek mindegyike megtalálható az összehasonlítóban. Rentalcars.com.

Barbados autóbérlési árai

Barbados az egyik legdrágább úti cél a Karib-térségen belül. Az árak szezontól függően nagyban változnak.

  • Heti bérlés főszezonban (december-március): 490 USD-től a legkisebb autóért.
  • Heti bérleti díj alacsony szezonban (április-június): 270 USD-től a legkisebb autó esetében.
  • Heti bérlés szezonon kívül (júliustól novemberig): 240 USD-től a legkisebb autóért.
  • Aktuális bérleti díjak Barbadoson

A nagyobb terepjárók árai a legkisebb autók árának akár háromszorosát is elérhetik.

Mint a világ más részein, Barbadoson is minél hosszabb időre bérel autót, annál alacsonyabb a napi ár.

Emellett előnyös legalább 2-4 hónappal előre lefoglalni az autót. Ezzel szemben, ha 7 hónapnál hosszabb időre foglal, kevesebb ajánlatot lát, és érdemes várni.

Nemzetközi és helyi vezetői engedély 10 bbd-ért

Ahhoz, hogy autót bérelhessen Barbadoson, nemzeti jogosítványra, ha pedig nem angol nyelvű országból érkezik, akkor nemzetközi jogosítványra van szüksége, amelyet mindig magánál kell tartania.

Ezenkívül 10 bbd / 5 usd díjat kell fizetnie egy ideiglenes helyi vezetői engedélyért, amelyet közvetlenül az autókölcsönző cég állít ki Önnek a helyszínen, kézzel írott papír formájában. Előzetesen nem kell igényelni.

A helyi vezetői engedélyhez nem szükséges fénykép.

Benzinárak és benzinkutak

A benzin Barbadoson a legdrágább a Karib-térségben és általában Latin-Amerikában.

Itt amerikai mértékegységeket használnak, ezért minden ár gallononként értendő , nem pedig literenként. 1 gallon = 3,78 liter.

Jelenleg (2024) 1 gallon normál benzin (itt a "Gasoline" kifejezést használják) körülbelül 15,45 bbd-ba kerül.

Hogyan működnek a benzinkutak Barbadoson?

Barbadoson a benzinkutak sűrűsége megfelelő, és minden nagyobb városban találhat benzinkutat.

Itt minden benzinkút személyzettel van ellátva, önkiszolgáló benzinkutak még nincsenek.

Egyszerűen csak álljon meg egy bódéhoz, nyissa ki a tankot, és mondja meg az ügyeletesnek, hogy mennyit szeretne tankolni. Vagy literben (gallonban), vagy maximális pénzértékben, vagy csak annyit mondjon, hogy "full tank please". Fizetni mindig amerikai és barbadosi dollárban lehet, és az esetek túlnyomó többségében kártyával. Közvetlenül annak az ügyintézőnek fizet, aki megtankolta, így egyáltalán nem kell kiszállnia az autóból.

A legtöbb benzinkút felszereltsége olyan, mint mindenhol máshol: egy kis kis kisbolt rágcsálnivalókkal és autós kiegészítőkkel, vagy egy kávézó.

Minőség és útburkolati jelek

Barbados nagyon sűrű úthálózattal és aszfaltozott utakkal rendelkezik, így egy normál kisautóval abszolút mindenhová eljuthat.

Van egy észak-déli irányban futó négysávos autópálya is, amely Bridgetown elkerülőútjaként és a repülőtérrel való összeköttetésként szolgál. Az autópálya az "ABC" feliratot viseli, és a térképeken egészen Barbados északi részéig jelölve van, bár végül csak főúttá válik.

A főutak minősége általában jó, de a mellékutak tele vannak kátyúkkal, hiányzó vállakkal és jelöletlen egyenetlenségekkel.

Ha elhagyja a főutat, mindenképpen lassítson, és abszolút mindenhol számítson bukkanókra és szűk szakaszokra.

A táblák európai stílusúak. Az irányjelző táblák rossz minőségűek és nem minden kereszteződésben vannak jelen.

Közlekedés és közlekedési szabályok

Barbadoson balra kell vezetni.

A barbadosi vezetés előnye a helyi sofőrök nagyfokú figyelmessége, és az, hogy első látásra felismerik az autóban ülő külföldit. Valójában minden bérautónak más a rendszámtáblája: kék H betűs számokkal fehér alapon.

A helyi sofőrök előzékenyen vezetnek. Nem kell aggódnia a veszélyes gyorshajtás vagy az ideges előzés miatt, ha óvatosabban vezet, mint a helyiek. Előzéskor a sofőrök általában dudálnak, de ez itt normális: ezzel csak azt adják tudtodra, hogy úgy döntöttek, előzni akarnak, és az udvariasság az, hogy lassíts vagy húzódj inkább az út szélére.

A főúton közlekedő sofőrök gyakran a mellékutcákból vagy parkolókból érkező autókra is tekintettel vannak.

Sebességek

A sebességet kilométer/órában mérik, és a maximális sebességhatárok a következők:

  • A faluban - 40 km/h (kb. 25 mérföld/óra).
  • A falun kívül - 60 km/h (kb. 37 mérföld/óra).
  • Az ABC autópályán - 80 km/h (kb. 50 mph).

Elsőbbségadás és körforgalom

Bár baloldali forgalom van, a jelzőlámpával vagy táblákkal nem szabályozott kereszteződésekben továbbra is a jobboldali elsőbbség érvényes.

Gyakoriak a körforgalmak, ahol mindig a körforgalomban közlekedő autónak van elsőbbsége. A körforgalomban nagyon gyakori a több sávos közlekedés, mindig szigorúan tartsa be a közúti jelzőtáblákat. A körforgalomból való kihajtáskor ne villogjon.

Alkohol, biztonsági öv és telefonálás

A biztonsági öv használata kötelező, és vezetés közben telefonálni szigorúan tilos. A fülhallgatók használata sem megengedett. A biztonsági öv bekapcsolását és a telefonálást a rendőrség szigorúan bünteti, és akár 1 000 bbd bírságot is kiszabhat.

Bár Barbadoson nincs véralkoholszint-határérték, ha valaki ittasan okoz balesetet, az jelentősen súlyosbító tényezőnek számít.

Autófoglalás Barbadoson

Parkolás

A parkolás Barbadoson a helyi közlekedés egyik legnagyobb fájdalmas pontja. Különösen a nyugati és déli partok mentén húzódó, sűrűn lakott sávban a tengerparton parkolóhelyet találni valóságos művészet.

Bár gyakran vannak olyan bevásárlóközpontok és szupermarketek, ahol ingyenesen parkolhatsz és egy órát sétálhatsz, az egész napos parkolásnak vontatás lehet a vége.

Nagy nyilvános parkolók itt gyakorlatilag nem léteznek, és ha vannak is, általában reggel 9 óra körül megtelnek. Az ingyenes utcai parkolás mindenütt megengedett, ahol nem tiltja tábla, de az utcák általában szűkek, így nem mindenhol lehet parkolni.

A legjobb helyek a Folkestone Marine Park strandján, illetve a Carlisle Bay vagy Oistins strandján vannak.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.