Oistins

Oistins

Oistins élénk városa remek alternatívája a Bridgetown környéki turista strandoknak. Oistins a maga tempójában él, az utcák sokkal zsúfoltabbak a helyiekkel, de a turisták a gyönyörű strandok és a hétvégi éjszakai élet miatt járnak ide.

Szálláskeresés Barbadoson

Oistins teljes körű turisztikai szolgáltatásokat is kínál KFC éttermekkel, egy nagy Massy szupermarkettel és ATM-ekkel.

Milyen strandokat érdemes meglátogatni Oistins városában? És mit lehet itt még csinálni?

Strandok és úszás

Közvetlenül Oistins központjában találja az egyik legjobb helyet az úszásra, napozásra és pihenésre egész Barbadoson. A Miami Beach nevű hely érett fákból álló ligetével varázsolja el a látogatókat, amelyek között nyilvános asztalokat állítanak fel padokkal és függőágyakkal.

Maga a strand meglehetősen rövid, de a puha fehér homokon mindig bőven van hely egy napozóágynak. Akár napernyővel is bérelhetsz egyet egy kis kioszkból, de a saját felszereléssel rendelkezőknek is bőven van hely a strandon.

A vízbe való bejárat homokos és nagyon fokozatos. A strand déli oldalát kellemes hullámok mossák, míg a rövidebb nyugati oldal egy kis öbölben van, nagyon nyugodt vízzel.

Oistins Fish Fry

Oistins minden péntek este helyi zenével elevenedik meg, és számos bódé nyílik meg grillezett halakkal, alkohollal és ajándéktárgyakkal. Ez egy nagyszerű és híres hely, ahol egyszerre ismerkedhetünk meg a helyi emberekkel, a kultúrával és a konyhával.

Tulajdonképpen egy nagy szabadtéri grillparti, amely a város központjában, a buszpályaudvar mellett zajlik(elhelyezkedés a térképen).

Szállás Oistins

A város szállásai főként kisebb apartmanokban találhatók, amelyeket a helyiek adnak ki turistáknak. Az árak Barbadoshoz képest nagyon elfogadhatóak, éjszakánként 80 usd-tól kezdődnek egy 2 ágyas apartmanban.

A jól értékelt olcsó szálláshelyek közül a következő apartmanokat ajánljuk:

Oistins Miami Beach közelében egy klasszikus luxusszállodában is megszállhat. Little Arches Boutique Hotel ****.

Szállítás Oistinsbe

A város az egyik legjobban megközelíthető a szigeten autóval és busszal.

Közvetlenül a központban, a piac mellett, egy igazán tágas ingyenes parkolóban parkolhat (elhelyezkedés a google.com/maps), amely csak péntek és szombat este telik meg teljesen, amikor rendezvény van Oistins Fish Fry.

Autókölcsönzés - Barbados

Oistins Bridgetownból és a H7-es út mentén fekvő összes városrészből (Hastings, Rockeley, St. Lawrence, Worthing) nagyon sűrűn közlekedő ZR-ekkel (furgonok) és buszokkal érhető el.

A minibuszok és a furgonok (ZR) Bridgetown Constitution River állomásáról, míg a buszok a Farichild Street buszpályaudvarról közlekednek. A városok között számos járat közlekedik, de csak kérdezzen, és mindig a legközelebbi járathoz irányítják.

A kisbuszokkal ellátott furgonok (ZRs) lényegesen gyakrabban közlekednek (átlagosan 5 percenként egyszer), míg a hagyományos nagy buszok csak óránként 1-2 alkalommal járnak.

Oistinsből közvetlen buszok és minibuszok (kb. 2x óránként) is indulnak Speightstownba és a tengerparti üdülőhelyekre, mivel a járatok nem a belföldi autópályán, hanem a tengerparti 1-es országúton közlekednek.

A szigeten való utazással kapcsolatos részletes információk a Barbadoson való közlekedés fejezetben találhatók.

Mit érdemes megnézni

Fedezze fel az összes látnivalót Barbados-ban.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.