Bridgetown

Bridgetown

Barbados fővárosában, Bridgetownban él a sziget lakosságának csaknem fele. Közlekedési csomópontként és turisztikai látványosságként szolgál, és nemcsak gyönyörű strandokat, hanem gyarmati műemlékeket és az UNESCO által jegyzett történelmi központot is kínál.

Szálláskeresés Barbadoson

Bridgetown első látásra talán nem nyűgöz le, de egy félnapos kiránduláshoz az üdülőhelyekről abszolút ideális. Ha pedig nem szeretne autót bérelni Barbadoson, akkor hosszabb távú szállásnak is remek hely.

Látnivalók és látnivalók

A központ viszonylag kicsi, és egy óra alatt végigsétálható. A legnagyobb turisztikai látványosságok közé tartoznak a következők:

  • A Parlament épületei - Barbados kormánya egy 1874-ben épült, neogótikus épületekből álló kis komplexumban kapott helyet. A nagyközönség számára nem látogatható.
  • St. Michael'sCathedral - Barbados fő anglikán egyházi temploma és a sziget egyik legrégebbi műemléke, amely eredetileg 1665-ből származik, és 1789-ben építették át. A belépés ingyenes.
  • Garrison - a belvárostól délre, a Pebbles Beach közelében található, katonai erődökkel és szállással teli történelmi negyed, amelynek főszereplője a híres Garrison Savannah versenypálya, amelyet ingyenesen körbesétálhat, ha éppen nem zajlik verseny.
  • Mount Gay Rum Distillery - a világ legrégebbi rumkészítőjének lepárlóüzeme, ahol túrákat tartanak a nagyközönség számára.
  • George Washington House - az ültetvényes ház, ahol a fiatal George Washington két hónapig tartózkodott beteg testvérével. Ez Washington egyetlen lakóhelye szülőhazáján, az Egyesült Államokon kívül. A ház ma múzeumként működik.
  • Rihanna Drive - A Bridgetownban található egykori Westbury New Roadot 2017 óta Rihanna Drive-ra keresztelték át. Ennek oka, hogy itt található az a zöld és narancssárga ház, ahol a világhírű énekesnő, Rihanna felnőtt. A ház az utca végén található. A ház előtt egy cserép van a nevével, így nem lehet nem észrevenni.

Bridgetown központjának a Nemzeti Hősök terét tekintik, amelyet a kis Alkotmány-folyón átívelő gyalogos híd köt össze a Függetlenség térrel.

Bár Bridgetown a tengerparton fekszik, a belvárosában nem találsz igazán szép sétálóutcát a vízparton.

Strandok és úszás

Bridgetownban találkozhatsz a leghíresebb barbadosi stranddal Pebbles Beach amelyet néha Carlisle Baynek is neveznek. A strand az egyik leghosszabb a szigeten, és rengeteg lehetőséget kínál a mozgalmas életet, a nyugalmat, valamint a búvárkodást és a búvárkodást kedvelőknek.

A parttól alig 200 méterre, 3 és 25 méter közötti mélységben hat elsüllyedt hajóroncs fekszik.

A kisebb Brandons Beach Bridgetowntól északra, a kikötő és a Mount Gay Distillery közelében található. Ez a strand nem rendelkezik létesítményekkel, és ideális rövid megállóhely a szeszfőzde meglátogatásához.

Szállás Bridgetownban

Szálljon meg a főváros központjában, ha nincs bérelt autója. Bridgetownból buszok és közösségi taxik (ZR) visznek többé-kevésbé az egész szigetre, méghozzá elég gyakran (általában óránként legalább egyszer).

Az igazság azonban az, hogy közvetlenül a központban nem sok ajánlat van, és az egyetlen jó árú és viszonylag jó minőségű szállás a Mariner Motel 130 usd-tól kezdődő árakkal éjszakánként 2 fő részére.

Egyéb szálláshelyeket a Pebbles Beach-en találhatunk, például a Hilton Barbados Resort ***** vagy a Radisson Aquatica Resort Barbados ****.

Közlekedés Bridgetownban

A város közvetlen közelében lévő látnivalók és nevezetességek 2 óra alatt gyalogosan is könnyen bejárhatók.

Bridgetown elsősorban közlekedési csomópontként szolgál a sziget bejárásához. A parkolás problémát jelenthet, mivel közvetlenül a városban nem talál nagy ingyenes parkolót, de vannak fizetős garázsok, vagy bárhol ingyenesen megállhat az utcán.

Bridgetownban 4 buszpályaudvar található, a részletes helyeket, neveket és célállomásokat a Közlekedés Barbadoson fejezetben bontjuk le.

Mit érdemes megnézni

Fedezze fel az összes látnivalót Barbados-ban.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.