Harrison's Cave

Harrison barlangja

Barbados hátországának szívében egy hatalmas barlangrendszer és egy igazi természeti kincs rejlik a föld alatt. Harrison's Cave gyönyörű cseppkőbarlangok medencékkel, amelyeket egy vezetett vonatútról fedezhet fel.

Szálláshely keresése Barbadoson

A barlangokat a 18. században fedezték fel, de csak az 1980-as években kezdték feltárni és hozzáférhetővé tenni.

A nagyközönség számára a fő útvonal a széles Boyce-barlangalagúton keresztül vezet a 15 méter magas Nagyterembe, a Harrison's Cave legnagyobb területére. Innen a barlangrendszer további, akár 2,5 km hosszú járatokkal folytatódik, amelyek többsége megközelíthetetlen.

A turistákat egy nyitott kocsikkal ellátott kis elektromos vonat viszi át a barlangokon, így a barlanglátogatás a fizikailag kevésbé edzett utazók számára is alkalmas.

Belépődíjak és nyitvatartási idő

A barlang minden nap nyitva tart, és csak vezetővel látogatható. A túrák 20 percenként indulnak, és a barlangtúra körülbelül 40 percig tart.

Az első belépés 9:20-kor, az utolsó 15:00-kor van, és a barlang üzemeltetőjének honlapján , a chukka.com oldalon előre, online lehet helyet foglalni. A túra kezdete előtt 30 perccel azonban meg kell érkezni, hogy átvegyük a biztonsági utasításokat és felvegyük a sisakot.

A belépéshez 60 bbd vagy 30 usd, és bármelyik pénznemben fizethetsz.

Szállítás a Harrison's Cave

A barlang a sziget közepén található, és legkönnyebben autóval közelíthető meg. A helyszínen egy nagy ingyenes parkoló található, és 13 km-re van Bridgetowntól, lásd tovább google.com/maps.

Autókölcsönzés - Barbados

Bár buszok nem járnak egészen a barlangig, a legközelebbi buszmegálló mindössze 700 méterre van a bejárattól(elhelyezkedés a térképen). A barlangon a következő járatok haladnak keresztül:

  • Bus 4 Bridgetownból (Princess Alice Terminal) és Belleplaine-ból körülbelül óránként egyszer.
  • Bus 4A Bridgetownból (Princess Alice terminál) körülbelül óránként egyszer.
  • Minibus 57 Bridgetownból (Cheapside terminál) rendszertelen időközönként.

Mit érdemes megnézni

Fedezze fel az összes látnivalót Barbados-ban.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.