Barbados - hagyományos ételek

Barbados

A barbadosi konyha összefonódik az angol és a karibi konyhával. Megtalálható például a bab, a tojás, a szendvicsek és a hal.

Keresse a legjobb szállodát a tengerparton

Tipikus étel a szendvics szaftos repülő halakkal, desszertnek pedig mindenképpen kóstolja meg a rumos süteményt.

Népszerű alkoholos ital a rumos puncs. Érdemes megkóstolni a helyi Mauby-szirupot, amelynek íze ánizs, fahéj és más fűszerek. Íze a Coca-Coláéhoz hasonló, de meglepődhet a kesernyés ízén. Érdemes megkóstolni az egyetlen helyi Banks sört is. Barbadost nem hagyhatja el anélkül, hogy megkóstolná a helyi Mount Gay rumot. Ez a legrégebbi márkás rum a világon.

Ha szeretnél spórolni egy kis pénzt és úgy enni, mint egy helyi, akkor egyél bódékban vagy gyorséttermekben (Chefette - a helyi Mc Donald's). Az árak általában nem haladják meg a 9 eurót. Ha friss tenger gyümölcseit szeretné megkóstolni, akkor irány Oistins. A helyi halpiacokon minden péntek este grillpartikat tartanak elfogadható áron.

Barbadoson számos étterem várja a helyi és a nemzetközi konyhát, az ázsiai és az európai konyhától kezdve. Az árak 15 eurótól felfelé mozognak.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.