Folkestone Marine Park

Folkestone Marine Park

A Holetown északi szélén húzódó partszakasz Barbados egyik legszebb strandja, és különösen a búvárkodásra alkalmas helyek közé tartozik. A Folkestone Marine Park (néha Folkestone Marine Reserve néven is emlegetik) a tenger és a víz alatti világ minden szerelmesének "kötelező látnivaló".

Szálláskeresés Barbadoson

A víz alatti lélegzetelállító élményeket kellemes tengerparti környezet egészíti ki, sok természetes árnyékkal, valamint jó megközelíthetőséggel.

Snorkelling és búvárkodás

A Folkestone Marine Reserve Barbados legjobb búvárkodási helye, és minden bizonnyal a Kis-Antillák egyik legjobbja. Persze, valószínűleg nem hasonlítható Indonéziához, Palau-hoz vagy Belize-hez, de a világ búvárkodási térképén még mindig előkelő helyet foglal el.

Az itt található csipkézett korallzátonyok hatalmas területet fednek le, és közvetlenül a strandról tökéletesen megközelíthetőek. A sznorkelezéshez nem kell 10 méternél messzebbre úszni a parttól, és máris egy kész korallzátony-várost találunk.

Ráadásul a strandot körülvevő széles kör védett terület, ahová nem hajózhatnak be hajók, így a sznorkelezés itt nagyon csendes és biztonságos.

A legjobb terület a strand északi végén található. Ha autóval érkezik a strandra, a parkolótól kb. 50 métert sétáljon jobbra, ahol egy rendkívül kényelmes homokos bejárat nyílik a tengerbe. A bal oldali (déli) rész nem annyira biztonságos a sznorkelezéshez, mert a széles sekély víz miatt nagyobb hullámok vannak, amelyek csúnyán megkarcolhatják a korallokat.

A strandról kényelmesen megközelíthető területen főleg kisebb és közepes méretű halfajokat láthatunk, de szerencsés esetben teknősöket is láthatunk.

Az MV Stavronikita roncsa

Körülbelül 200 méterre a parttól fekszik az MV Stavronikita roncsa, egy közepes méretű görög teherhajóé, amely 1976-ban Barbados partjainál szenvedett hajótörést, miközben Európából cementet szállított 35 méteres vízben.

A hajó egy korallzátony közelében fekszik, és az egyik legjobb merülőhely, ahol több száz színes halfaj és rengeteg teknős található.

A Hightide búváriskola közvetlenül a parton található, és többek között hajókirándulásokat szervez a Stavronikita roncsához.

A tengerparton található létesítmények

A Folkestone Marine Park strandját nagyon finom fehér homok borítja, kavicsok nélkül, és a strandon egy kövezett gyalogos terület fut végig. A strandon ingyenes WC-k és édesvizes zuhanyzók találhatók.

Itt egy kis bisztró is található, északra pedig az üdülőszálloda előkelő éttermei.

Közvetlenül a strandon nincs napozóágy- és napernyőkölcsönző, de az érett fák árnyékot adnak. Északabbra, a sétány mentén találsz kölcsönzőket, de ezek csak akkor állnak rendelkezésre, ha a helyi üdülőhelyek szállodai vendégei nem használják őket.

Tengerparti szálláshelyek

Közvetlenül a Folkestone Marine Reserve-nél csak a drágább szállodai üdülőhelyeket találjuk:

Szállítás a Folkestone Marine Parkba

A Folkestone Marine Reserve az egyik legkönnyebben megközelíthető strand autóval Barbados egész nyugati partvidékén.

Autóval

Azon kevés strandok egyike, ahol a víztől néhány méterre egy kis ingyenes parkoló áll rendelkezésre. Bár ez általában reggel 9 óra előtt megtelik, a helyi templom melletti füves területen is lehet parkolni, körülbelül 70 méterre a strandtól.

Foglaljon autót Barbadoson

A főútról való letérés nem jól van kitáblázva, ezért tekintse meg a Bridgetownból induló részletes útvonaltérképet a következő weboldalon google.com/maps.

Busszal

A buszmegállót a főúton találja a strandtól körülbelül 150 méterre.

Bridgetownból Holetown irányába minden busz és furgon a Princess Alice / Cheapside buszpályaudvarról indul. A Bridgetownból Holetownon keresztül északabbra vezető útvonal nagyon forgalmas, és átlagosan 5-10 percenként jár egy busz vagy furgon (ZR).

  • 1C buszjárat (30 percenként) - Bridgetown, Prospect, Weston, Speighstown, Six Mens, Conneltown (Animal Flower Cave).
  • 27-es buszjárat (csak reggel és este) - Repülőtér, Prospect, Weston, Speighstown.
  • 3J, 4A, 9A, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 46, 47, 89, 90, 91, 97 minibuszjáratok.
  • Közös használatú taxik (ZR) 3O vonal

Mit érdemes megnézni

Fedezze fel az összes látnivalót Barbados-ban.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.