Speightstown

Speightstown

Speightstown, Barbados északi részének legnagyobb városa, a sziget e részének fontos turisztikai és közigazgatási központja.

Szálláshely keresése Barbadoson

Speightstown mégis álmos, nyugodt hangulatot áraszt - jóval kevésbé zsúfolt, mint a Bridgetown körüli sűrűn lakott déli övezet.

Speightstown strandjai

A helyi strandok kicsik, de csendesek, és Barbados déli részéhez képest jóval kevésbé zsúfoltak. A városközpont és a magánjachtok kikötője közötti Heywoods Beach (elhelyezkedés a google.com/maps oldalon) kínálja a legjobb fürdőzési lehetőséget.

Ezt a strandot pálmafák és más érett fák szegélyezik, amelyek természetes árnyékot adnak. A strand finom fehér homokkal és nagyon kényelmes, biztonságos bejárattal rendelkezik a tengerbe. Ezenkívül a Heywoods Beach egyike azon kevés strandoknak a nyugati parton, amelyek autóval is könnyen megközelíthetőek, mivel közvetlenül a tenger mellett egy viszonylag tágas, ingyenes parkoló található (elhelyezkedés a google.com/maps oldalon).

Little Bristol

Speightstown erős 17-19. századi gyarmati hangulatával vonzza a turistákat. Az utcákat alacsony színű és fából készült házak szegélyezik, amelyeknek bizonyos történelmi patinája van.

A várost egyébként évszázadok óta a Little Bristol becenévvel illetik a brit haditengerészet hosszú és nagyarányú jelenléte miatt, amely 1630-tól Barbados 20. századi függetlenségének elnyeréséig állomásozott itt.

Sétáljon Speightstown utcáin, térjen be egy bárba a tengerparti sétányon, majd egy óra múlva folytassa Barbados felfedezését.

Szállás Speightstown

A városban apartmanos szállásokkal találkozhatsz 120 usd-tól éjszakánként 2 fő részére a főszezonban, ami Barbadoson nagyon jó árnak számít. Ezeket az apartmanokat ajánljuk:

Speightstownban a tengerparti üdülőhelyeken is kedvezőbb áron szállhat meg, mint délebbre, Bridgetown felé. Például a hotel Port St. Charles **** tágas lakosztályokat kínál, amelyek ára akár háromszorosa is lehet a délebbre fekvő, ismertebb üdülőhelyek árának.

Közlekedés Speightstownba

Itt nagyon kevés a parkolóhely, de a központ déli bejáratánál lévő kis bevásárlóközpontban ingyenesen lehet parkolni (a google.com/maps oldalon található a helyszín). Igaz, csak a vásárlóknak, de ezt senki sem ellenőrzi, hacsak nem állsz ott egész nap.

Autóbérleti díjak összehasonlítása

A város tömegközlekedéssel is könnyen megközelíthető. Az 1-es főút mentén, amely a nyugati part mentén található üdülőhelyeken keresztül kanyarog, gyakoriak a Bridgetownba tartó járatok, napközben körülbelül 5-15 percenként közlekedik.

Speightstownban, a belvárostól északra található egy buszpályaudvar (a google.com/maps oldalon található). Bridgetownban a Speightstownból induló összes járat a Princess Alice buszpályaudvaron (nagy buszok) vagy a szomszédos Cheapside-on (kisbuszok) ér véget. A buszok és a furgonok ára a sziget egész területén azonos, 3,50 bbd.

Felesleges felsorolni a Speightstowe és Bridgetown között közlekedő összes járat csatlakozásait. Csak álljon meg a buszpályaudvaron, és az utaskísérő a legközelebbi furgonhoz irányítja.

Speightstownból főként kisebb furgonok közlekednek, de az 1C busz (30 percenként) is közlekedik Barbados északi részén található célállomásokra, például a barlangokhoz. Animal Flower Cave (de a buszmegállótól kb. 1 km-t kell gyalogolni).

Mit érdemes megnézni

Fedezze fel az összes látnivalót Barbados-ban.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.