Pebbles Beach

Kavicsos strand

A Pebbles Beach Barbados leghíresebb és leghosszabb strandja. Bár erősen látogatott, rengeteg helyet, a fák természetes árnyékát és remek fürdőzési lehetőséget vonz, a tengerbe való szelíd bejutással.

Emellett híres a 6 hajóroncsról is, amelyek a parthoz viszonylag közel fekszenek a tengerfenéken, és búvárok és sznorkelezők számára is elérhetőek. A strand nagyszerű megközelíthetősége csak kiegészíti a pozitívumok listáját.

Szálláshely keresése Barbadoson

A strand neve kissé zavaró. Valójában a felszíne finom fehér homok, és az apró kavicsok tényleg minimálisak.

Pebbles Beach vagy Carlisle Bay?

Néha egy strand elnevezése kicsit zavaró lehet. A különböző útikönyvekben főleg a Pebbles Beach vagy a Carlisle Bay neveket látja, de a Brownes Beach nevet is.

Tény, hogy ezek mindig ugyanarra a strandra utalnak, hiszen a Pebbles Beach a Carlisle Bay körül húzódik. A Brownes Beach aztán csak a Pebbles Beach középső részének helyi neve.

Fürdési és strandolási lehetőségek

A Pebbles Beach remek hely egy egész napos fürdőzésre és egy rövid megállóra. Tökéletes megközelíthetősége, hossza és változatos szolgáltatásai Barbados egyik legjobb strandjává teszik.

Hossza körülbelül 1500 méter, szélessége pedig több mint megfelelő. Ráadásul a finom fehér homok sok helyen az utca felé átmegy füves területbe, sok érett fával.

A strandon ingyenes WC-k és édesvizes zuhanyzók állnak rendelkezésre.

Mivel a Pebbles Beach gyakorlatilag Bridgetown központjában található, nem kell aggódnia a létesítmények miatt. A strand hosszában előkelő éttermekkel, a helyiek által látogatott utcai olcsó étkezdékkel, szuvenírboltokkal és élelmiszereket árusító miniparkokkal, és természetesen rengeteg vízi sportolási és búvárkodási lehetőséggel találkozhat.

Snorkeling és búvárkodás 6 hajóroncsnál

A Carlisle-öböl a Karib-térség legnagyobb hajóroncs-koncentrációjával rendelkező helye. A hajók természetes menedéket nyújtanak több száz színes halfajnak, és a tengeri teknősök is bőven előfordulnak.

A parttól 200 és 300 méter között hat hajóroncs fekszik 5 és 20 méter közötti mélységben:

  • A legkisebb hajó vagy inkább elsüllyedt móló motorral 5 méteres mélységben fekszik.
  • Cornwallis (10 méter hosszú, 1942-ben elsüllyedt) - egy német torpedó által elsüllyesztett kanadai hajó maradványa 5 méter mélyen fekszik.
  • Berwind (21 méter hosszú, 1919-ben elsüllyedt) - a teljes hosszában megmaradt vontatóhajó 10 méter mélyen található.
  • Bajan Queen (a legnagyobb, 36 méter hosszú, 2002-ben elsüllyedt) - az egykori turistahajó 12 méter mélyen fekszik, de legmagasabb része csak 3 méterrel a felszín alatt van.
  • Ce-Trek (13 méter hosszú, 1986-ban süllyedt el) - 14 méteres mélységben fekszik egy kis konzervált hajó, amely búvárkodás szempontjából valószínűleg a legkevésbé vonzó.
  • Elion (30 méter hosszú, 1996-ban süllyesztették el) - a turisták számára legvonzóbb hajót a hatóságok süllyesztették el, miután kiderült, hogy szó szerint tele volt kolumbiai kábítószerrel, 17 méter mélyen fekszik.

Az Elion és a Ce-Trek kivételével mindegyik megközelíthető a partról, és alkalmas a búvárkodásra. Nem kell fizetni a drága (és nagyon rövid) szervezett hajókirándulásokért (általában 60 perces, kb. 60 usd-100 usd).

A csónakok a Pebbles Beach közepéről (hozzávetőleges elhelyezkedés a Google.com/maps-on) érhetőek el, és ha van búvárúszó is, akkor 5 perc alatt odaúszhatunk hozzájuk. A strandról ránézésre felismered a helyszínt: körbe lesz véve sétahajókkal, és egy fehér-narancs színű bója jelzi a "Carlisle Bay Marine Park" felirattal.

Szállás a Pebbles Beachen

A Carlisle-öböl déli végén két nagy szállodában szállhat meg, amelyek Bridgetown legnépszerűbbjei közé tartoznak. Ezek közvetlenül a tengerparton vannak, és saját napozóágyakkal és napernyőkkel ellátott partszakasszal rendelkeznek.

Az utca túloldalán, a strandtól körülbelül 100 méterre, egy jól minősített privát apartmanban szállhat meg. 8 Banyan Court körülbelül 240 usd/éjszaka áron egy lakosztályban, maximum 4 fő részére. Körülbelül 250 méterrel arrébb talál egy olcsóbb apartmant. Believe Caribbean Apartment 80 usd/éjszaka áron.

Szállítás a Pebbles Beach-re

Bridgetown egyik főutcája, a Bay Street (más néven 7-es főút) végig a strand mentén halad. A strand közepén ingyenes nyilvános parkolót találsz (a google.com/maps oldalon található a helyszín), de reggel 9:00 óra körül reménytelenül zsúfolt szokott lenni.

Autóbérleti díjak összehasonlítása

A közös használatú taxik, kisbuszok és buszok időnként végigmennek a Bay Street-en. Bridgetownban a nagy buszok a Fairchild Street Bus Terminalról, a minibuszok és a furgonok pedig a Constitution River Terminalról indulnak.

A furgonok gyakrabban közlekednek a Constitution River Terminálról, csak kérje a "Carlisle Bay"-t. Ha Barbados déli részén található üdülőhelyek bármelyikéről érkezik, bármelyik buszra vagy furgonra felszállhat.

Mit érdemes megnézni

Fedezze fel az összes látnivalót Barbados-ban.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.