Málta - mi a teendő

Comino

Hogyan szórakozzunk Máltán? Hol vannak a legszebb strandok és hol vannak a látnivalók?

Strandok és úszás

Bár Málta nem foglalja el az első helyet a gyönyörű, félig üres, aranyhomokos strandok számát és hosszát tekintve, mégis az egyik legjobb nyári úti cél. A strandok száma ugyan kevesebb, de minden típusú utazó számára elérhetőek.

A gyönyörű és drámai természeti tájak kedvelői a napfelkeltekor és napnyugtakor kiemelkedő kőszikláknak örülhetnek. A gyermekes családok is élvezni fogják a számos finom homokos, nyugodt tengerrel és szelíd vízbe lépéssel rendelkező strandot, és természetesen a búvárkodás és a búvárkodás szerelmesei is.

A legjobb tengerparti szállodák - Málta

Gyönyörű strandok találhatók az összes fő szigeten: Máltán, Gozón és Cominón. De melyek a legszebb és legjobb strandok Máltán?

Homokos strandok és gyerekeknek való strandok

Máltán nem sok hosszú homokos strandot találsz, de azért akad néhány. Lehet, hogy nem kilométer hosszúak, de elég nagyok egy kényelmes kiránduláshoz, rengeteg szolgáltatással, éttermekkel és vízi látványosságokkal, valamint jó megközelíthetőséggel.

Mindegyiküknek ráadásul nagyon fokozatos a bejárata a tengerbe, így még a legkisebbek számára is alkalmasak. Málta leghíresebb homokos strandjai a következők:

Természetes strandok és gyönyörű tájak

Málta híres zord és drámai sziklás tengerpartjáról, amelynek apró öbleiben rejtett mini strandok találhatók. Nézze meg, melyek a legszebb tájjal rendelkező strandok:

Elfeledett strandok

Még a kis méretű Máltán is számos elfeledett strandot találunk, amelyeket főként a helyiek látogatnak, és a turisták száma minimálisra csökken. A legszebbek közé tartoznak a következők:

A strandok árai

Napágyak és napernyők gyakorlatilag minden strandon bérelhetők. Általában napi 15 eurótól 20 euróig terjedő összeget kell fizetni egy két napozóágyból és egy napernyőből álló szettért, a strand méretétől és fekvésétől függően.

A strandokon található éttermek 20 eur és 25 eur közötti áron kínálnak főétkezéseket.

Látnivalók és történelem

A tengerparti nyaralás és a történelmi felfedezőút összekapcsolása pontosan az, amiért Máltára érdemes utazni.

Minden sarkon vár valami, ami a bizánci, arab vagy normann birodalom ősi történelmére emlékeztet. Málta legfontosabb látnivalói közé tartoznak azonban a Kr. e. 3500-ra visszanyúló megalitikus templomok Tarxienben vagy Hagar Qimben.

A máltai történelem egy másik jellegzetes és máig észrevehető eleme a Málta, Gozo és Comino partjainál szó szerint szétszórt erődök és őrtornyok . A leghíresebb és legnagyobb erődök Valletta közelében találhatók, a leghíresebbek közé tartozik a Fort St. Elmo, a Fort St. Angelo, a Fort Rikasoli, a Fort Manoel és a Fort Rinella.

Őrtornyok az egész partvonal mentén találhatók, körülbelül 5-10 km-enként.

A főváros, Valletta történelmi gyöngyszem, számos műemlékkel, különösen a 16. századi barokk korból.

Málta erősen katolikus ország, és minden faluban lenyűgöző templomokkal találkozhatunk. Ne feledkezz meg Málta legnagyobb templomáról, a Rotundáról Mosta városában. Gozo szigetén a leghíresebb templom a Ta'Pinu bazilika.

Látogasson el az egykori fővárosba, Mdinába is, a megerősített óvárosával.

Éjszakai élet

Az éjszakai életből biztosan nem fog hiányt szenvedni. Máltán él, különösen Szent Julián városában (San Giljan) és a helyi Paceville negyedben, amelynek utcái tele vannak klubokkal, bárokkal és diszkókkal.

A nyári szezonban a klubélet gyakran a szabadba költözik. A legnagyobb szabadtéri klub a Gianpula Village több mint 4000 vendég befogadására alkalmas, a sziget közepén, Zebbug és a történelmi Mdina között található.

A máltai éjszakai élet főként a fiataloknak és a diákoknak szól, akik minden nyáron megtöltik az utcákat, sétányokat és bárokat, és hajnalig buliznak.

Az árak nyugat-európai viszonylatban általában meglehetősen elfogadhatóak. A klubok és diszkók általában ingyenesek, a kevert koktélok 10 euró körül mozognak, a sör pedig 4 eurótól 6 euróig terjed.

Csónakázás Málta körül

Málta és a két kisebb sziget, Comino és Gozo rengeteg természeti látnivalóval, zátonyokkal, öblökkel és víz alatti barlangokkal büszkélkedhet, de ezeket csak a tenger felől lehet megközelíteni. Ezért a hajókirándulások nagyon népszerűek Máltán, a különböző társaságok különböző hosszúságú kirándulásokat kínálnak, gyakran úszásra vagy búvárkodásra alkalmas megállókkal.

A hajóút során aztán a tengerről élvezheti Málta, Comino vagy Gozo partjainak, valamint a lakatlan szigeteknek az érintetlen kilátását.

A legnépszerűbbek hagyományosan a Cominón található Kék lagúnához vezető utak, de ezek nem túl költséghatékonyak a Cominóra is közlekedő menetrend szerinti komphoz képest. Sokkal értelmesebbek a Málta körüli egynapos hajókirándulások, ahol a tengerről nézhetjük meg a Dingli-sziklákat, többször megállhatunk fürdeni, és felfedezhetjük a kis öblöket.

Példák az árakra

  • Hajókirándulás Comino szigetére és a Kék lagúnához: kb. 50 eur (a rendszeres kompjárat 15 eurót kóstál),
  • Egynapos hajókirándulás Málta körül Comino szigetén való megállással: 55 eur és 70 eur között.

Példák a társaságokra

Búvárkodás és snorkeling

Málta, és különösen a szomszédos Comino sziget kétségtelenül Európa egyik legjobb búvárkodási és snorkelezési helyszíne.

A kristálytiszta és meleg tenger, a nagyon zord partvonal, a sok sekély, nyugodt tengerrel rendelkező öböl és a víz alatti barlangok ideális feltételeket teremtenek a víz alatti világ felfedezéséhez.

Gyakorlatilag minden strandon lehet sznorkelezni, csak arra kell figyelni, hogy nem mindenhol talál felszereléskölcsönzőt. Snorkeleket és uszonyokat azonban bármelyik nagyobb városban 20 eurós áron lehet vásárolni a szuvenír- vagy strandcikkboltokban.

A legjobb helyek Máltán a oldalon a kisebb csendes öblökben találhatóak. A leghíresebb helyek valószínűleg a Kék Lagúna Cominón, a Wied il-Ghasri vagy Blue Hole öblök Gozón és a természetes tengeri medence, a Szent Péter medence Marsaxlokk közelében.

A legjobb búvárkodási helyek főként Gozón találhatók, ahol számos víz alatti barlangot és gazdag víz alatti életet láthatunk. De magán Máltán is vannak nagyszerű merülőhelyek, különösen a nyugati és déli partokon, vagy Comino szigetén. Málta számos búvárközpontjának egyike azonban mindig elviszi Önt a legjobbakhoz.

Árak és példák az ügynökségekre

Ha új búvárkodó vagy, készülj fel arra, hogy az árak 60 eurótól kezdődnek egy teljes kezdő tanfolyamért, vagy körülbelül 300 eurótól egy teljes Scuba Diving tanfolyamért. A búvártúrák 100 eurónál kezdődnek (25-40 eur merülésenként).

A bejegyzett búvárközpontok listáját a vistimalta.com és a vistimalta.com hivatalos turisztikai honlapokon találja. vistigozo.com.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.