Gnejna Bay

Gneisz-öböl

A Gnejna-öböl strandja a legkevésbé látogatott a térség három strandja közül. (Golden Bay, Ghajn Tuffieha). A strand a fő turistautaktól távol található, de ez sokak számára előnyös. Itt soha nincs olyan sok turista, és a látogatókat gyakran a helyiek uralják.

Szálláshely keresése Máltán

A Gnejna-öböl gyönyörű hely, fotogén zátonyokkal, kristálytiszta vízzel, fokozatos belépéssel a tengerbe és nagyszerű sznorkelezési lehetőségekkel az öböl szélein a sziklazátonyok között. Ezért a Gnejna-partot gyakran Málta egyik legszebb strandjaként emlegetik.

A strand felszereltsége

Egész évben több kis frissítőstand, napozóágy- és napernyőbérlés (egy 2 napozóágyból és napernyőből álló szett körülbelül 15 euróba kerül naponta), nyilvános WC-k, egy kis halászfalu és mindenekelőtt finom, aranyszínű homok várja a vendégeket.

A frissítőstandoknál kajakot (8 eur egy órára) vagy snorkelfelszerelést (10 eur egy napra) is bérelhet. Számos más látnivaló is van.

Hogyan juthat el oda

Gnejna strandja körülbelül 20 km-re van a máltai repülőtértől és 6 km-re Mellieha üdülőhelytől.

Autóval

A legegyszerűbb megoldás, ha bérelt autóval utazunk. Közvetlenül a strand mellett ingyenes parkolási lehetőség van (nyáron a forgalmat egy felügyelő irányítja, aki gyakran egy kis borravalót vár el), de a legjobb, ha kora reggel érkezik, különben a parkoló hajlamos zsúfolt lenni.

Foglaljon autót a máltai repülőtéren

Busszal

Régebben a 101-es buszjárat közvetlenül a strandra közlekedett, de ez mára már túlterhelt, így ma már nem járnak buszok a Gnejna Beachre.

A legközelebbi megállók Mgarr városában vannak, közel 3 km-re (meredeken felfelé), vagy 1,5 km séta a sziklák mentén a strand mellett. Ghajn Tuffieha.

Mit érdemes megnézni

Fedezze fel az összes látnivalót Málta-ban.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.