Popeye Village

Popeye a tengerész faluja

Valószínűleg kevesen ismerik a képregények és filmek legendás hősét, az erős ember és spenótimádó Popeye, a tengerész. A karakterből 1980-ban még film is készült, Robin Williams színész vállalta Popeye szerepét. A Popeye's Village filmes díszletei pedig a máltai Mellieha közelében található Anchor Bayben készültek.

Szálláskeresés Málta területén

Popeye' sVillage a mai napig fennmaradt, és egy filmstúdió múzeum és egy kis vidámpark formájában látogatható. Sétálhat a színes, íves házak között, megcsodálhatja a filmes tárgyakat, vagy megmártózhat a tengerben a szomszédos mólón. A falut úgy alakították ki, hogy a gyerekek és a felnőttek egyaránt jól szórakozzanak.

Mit találhatsz odabent?

A Popeye's Village területe valójában nagyon kicsi, és 5 perc alatt bejárható. Ugyanakkor annyira interaktív, hogy könnyen eltölthetsz itt egy egész napot.

Filmjelmezes színészek sétálgatnak a látogatók között, és óránként vezetett túrákat tartanak a filmstúdiókban, amelyekhez ingyenesen csatlakozhatsz.

A legtöbb házba külön díj nélkül kukkanthatsz be. Milyen házakat fogsz itt látni a filmből?

  • Olivia háza
  • A polgármester háza
  • A postahivatal
  • A pékséget
  • A malmot
  • Tűzoltóság

A filmes díszletet szuvenírboltok, éttermek, bárok és egy mozi egészíti ki, ahol a "Popeye, a tengerész" című filmből mutatnak be részleteket.

Strand és nyugágyak

A falu alján, a tengerparton egy beton móló található, közvetlenül a tengerbe vezető lépcsőkkel. Körös-körül kényelmes napozóágyak vannak, ahol az egész napot el lehet tölteni.

További, napozásra ideális napozóágyak találhatók a komplexum felső részén.

A napozóágyak már az alap belépődíjban benne vannak, és a rendelkezésre állásuk attól függ, hogy milyen korán érkezik a faluba. A nyári szezonban délelőtt 11 óra körül már teljesen megteltek lehetnek.

A gyerekeket minigolf vagy több játszótér szórakoztatja.

Belépődíjak és nyitvatartási idő

Popeye Village az év minden napján nyitva tart. A falu hivatalos honlapja a következő címen található: popeyemalta.com.

  • Július és szeptember között: 9:30-tól 18 óráig.
  • Április - június + október: 9:30-tól 17:30-ig.
  • November - március: 9.30 - 9.30: 9:30-17:00 óráig.

A Popeye's Villagebelépőjegyei a következők.

Július-szeptember Június + október November-december Január-május
Felnőttek 24 euró 18 eur 14 eur 15 eur
Gyermekek 3-12 éves korig 16 eur 14 eur 9 eur 10 eur

A jegyárak karácsonykor, húsvétkor és farsangkor kissé magasabbak lehetnek.

A jegyár tartalmaz egy ingyenes képeslapot, amelyet az ajándékboltban vehet át, valamint popcornt. Ez a mozi épületében kapható.

Jegyek online is vásárolhatók a hivatalos weboldalon: popeyemalta.com vagy az ajtónál felár nélkül.

A Popeye's Village a nyári szezonban zsúfolásig megtelt, javasoljuk, hogy látogassanak el ide nyáron kívül, vagy legalábbis a munkahét folyamán, amikor kicsit kevésbé zsúfolt.

Kilátás Pepek falura

Az öböl feletti sziklán lévő kilátó a nap 24 órájában, egész évben ingyenesen látogatható.

Innen az egész falura rálátni, és a kilátó melletti kis parkolóban ingyenesen lehet parkolni (elhelyezkedés a google.com/maps oldalon).

Hogyan juthat el oda

A Popeye, a tengerész falu filmforgatókönyve a Anchor Bay oldalon található, körülbelül 23 km-re a máltai repülőtértől és 2 km-re Mellieha üdülőhelytől.

Autóval

A falu tágabb környezetében lévő összes kereszteződésben jól láthatóan ki van táblázva a leágazás. A helyszínen van egy ingyenes parkoló, ahol a nyári szezonban 10 óra után már gondot okoz a parkolás.

Ilyenkor az autók a szélvédők mentén parkolnak, és általában nagyon nagy a forgalom a nyári időszakban.

Foglaljon autót a máltai repülőtéren

Busszal

A települést a 101-es busz is megközelíti óránként egyszer. A busz Mellieha üdülőhelyről, a gozói kompkikötőből, illetve Ghaine Tuffieha vagy Golden Bay strandjairól indul.

A piros "City Sightseeing" turistabuszok "Popeye Village Shuttle" járatát is igénybe veheti, oda-vissza 12 eurós jeggyel. A beszállási pontok és információk a weboldalon találhatók: citysightseeing.com.mt/popeye-village-shuttle.

Mit érdemes megnézni

Fedezze fel az összes látnivalót Málta-ban.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.