Málta - Időjárás és a legjobb utazási idő

Comino

Ha a napsütéses és meleg időjárás megnyugtatja, akkor nyaraljon Máltán. Az egész szigetcsoporton mediterrán éghajlat uralkodik, forró nyarakkal és enyhe telekkel.

Bár a nyári hónapokban alig esik az eső, mégis nagyon meleg lehet. Azonban, bár Málta egy szinten van például Tunéziával, még a legmelegebb nyári hónapokban is kellemesebb itt tartózkodni. Ez a szellőnek és a környező tenger hatásának köszönhető.

A tenger ősszel melegebb, mint tavasszal. A leghidegebb hónapok december, január és február. A legesősebb hónapok a november és a december.

Időjárás és hőmérséklet egész évben

Így néz ki Málta időjárása az év különböző hónapjaiban.

Időjárás januárban

Januárban Máltán a hőmérséklet 13°C körül alakul. Az időjárás többnyire felhős, időnként záporok fordulnak elő körülbelül minden 2. napon.

Januárban utazik a legkevesebb turista Máltára, és a tengerparti üdülőhelyeken sok szálloda és étterem zárva marad.

A tenger hőmérséklete 16 °C körül van.

Időjárás februárban

Február statisztikailag az év leghidegebb hónapja. A szokásos napi hőmérséklet 12 °C és 13 °C között van. Éjszaka a hőmérséklet 9 °C alá csökken.

Átlagosan minden második napon rövid, gyakori záporok formájában esik az eső. Elég sok napsütés van, de a nappalok még mindig rövidek, és 19:00 óra körül sötétedik.

A tenger hőmérséklete 16 °C körül van.

Időjárás márciusban

Márciusban a hosszabb nappalok miatt érezhetően megnő a napsütéses órák száma.

Kevés eső esik, csak rövid, enyhe záporok fordulnak elő, és a nappali hőmérséklet általában 14 és 17 °C közé emelkedik.

A tenger vize az év leghidegebbje, általában legfeljebb 15 °C-os.

Áprilisi időjárás

A tavasz első hónapjában 16 °C és 20 °C közötti hőmérsékletre és napos időre számíthatunk. Csak kevés felhő van az égen, és a ritkán előforduló záporok során csak néhány csepp hullhat.

Április ideális hónap a városnézéshez és a természeti szépségek megtekintéséhez.

A tenger azonban még mindig hideg. A víz hőmérséklete átlagosan 16 °C.

Májusi időjárás

Májusban nyárias időjárásról beszélhetünk Máltán, a szokásos hőmérséklet 19 °C és 24 °C között alakul.

Az időjárás felhőtlen és csapadékmentes. Kellemes szellő fúj a tengerpartról, és a táj virágzik és zöldül a csapadékosabb téli időszak után.

A tengervíz lassan felmelegszik, elérve a 18 °C-ot.

Időjárás júniusban

A nyár első hónapjában 26 °C körüli hőmérsékletre és tartósan tiszta égboltra számíthatunk. Júniusban ritkán esik az eső.

Bár a tengervíz csak 22 °C-os, a strandok tele vannak napozókkal, és minden turisztikai szolgáltatás már nyitva van. Megkezdődött a főszezon.

Júliusi időjárás

Júliusban nagyon meleg és nagyon száraz az időjárás. A hőmérséklet elérheti a 30 °C-ot, és gyakoriak a 35 °C feletti nyári hőhullámok.

Az égbolt állandóan tiszta, felhőzetnek nyoma sincs. Máltán nincsenek nyári zivatarok.

A tengervíz végre kellemes 24 °C-ra melegszik.

Időjárás augusztusban

Augusztus a legmelegebb hónap Máltán, a hőmérséklet 29 és 36 °C között alakul. A nap gyakran perzselően süt, és hiába várunk esőre.

Augusztusban egyenletesen napos az ég, és nincsenek nyári zivatarok.

A tenger hőmérséklete 26 °C.

Augusztus a főszezon Máltán, a legmagasabb szállásárakkal. A legtöbb turista Angliából és Olaszországból érkezik ilyenkor Máltára.

Időjárás szeptemberben

Szeptember még mindig teljes nyári hónap, a hőmérséklet 25 °C és 28 °C között mozog.

Az égbolt többnyire derült, de a hónap vége felé előfordulnak záporok és rövid, gyors zivatarok. A hőmérsékletet tekintve azonban az időnkénti zápor inkább kellemes dolog, mint a nyaralást akadályozó tényező.

A tenger hőmérséklete 25 °C körül alakul.

Időjárás októberben

Október ideális szezonon kívüli hónap a nyári szabadság eltöltéséhez. A szolgáltatások árai lényegesen alacsonyabbak, mint a nyári szünetben, de az időjárás még mindig nagyon kellemes.

A levegő hőmérséklete 22°C és 25°C közé emelkedik, a tengervíz hőmérséklete pedig 23°C körül alakul.

Októberben átlagosan minden 3. napon előfordulnak esőzések. Legtöbbször azonban rövid, egy óránál nem hosszabb ideig tartó záporokról van szó.

Időjárás novemberben

November kellemes őszi hónap a városnézés és a természeti szépségek szempontjából.

A hőmérséklet 17 °C és 20 °C között alakul. Az időjárás részben felhős, gyakran felhős, de előfordulnak tartósan derült égboltok is.

A statisztikák szerint novemberben esik a legtöbb eső az évben, körülbelül minden második nap. Ezek többnyire rövid záporok, és az egész napos eső meglehetősen ritka.

A tengervíz hőmérséklete 20 °C.

Időjárás decemberben

A december a legsötétebb hónap a rövid nappalok miatt, amikor már 16:30 körül besötétedik.

Napközben azonban gyakran kisüt a nap, felváltva a részben felhős égboltokkal. Az átlagos hőmérséklet 15 °C-ig emelkedik, és az eső főként záporok formájában fordul elő.

Decemberben 17 °C-ra hűl le a tenger.

Hőmérsékleti táblázat az év folyamán

Valletta - Az apró Máltán mindenhol ugyanaz az időjárás van

Hónap
Időjárás
Air
Víz
Január
eső
14 °C
15 °C
Február
napos
14 °C
15 °C
március
napos
15 °C
15 °C
Április
napos
18 °C
16 °C
talán
nap
23 °C
17 °C
Június
nap
28 °C
21 °C
Július
nap
31 °C
24 °C
Augusztus
nap
31 °C
26 °C
Szeptember
napos
28 °C
25 °C
Október
napos
24 °C
23 °C
November
napos
19 °C
21 °C
December
eső
16 °C
17 °C

Mikor kell költözni Málta

Ha egy olyan nyári tengerparti úti célt keres, ahol szinte 100%-ban garantált a napsütés, akkor Málta az ideális választás, és ha június és augusztus között utazik, nem fog hibázni.

Ha elsősorban a történelmi helyszíneket szeretné felfedezni és a kilátásban gyönyörködni, akkor az ideális időszak Máltára április és június közepe, valamint szeptember vége és november közepe között van, amikor kellemes az idő, csak időnként fordul elő zápor, és a hőmérséklet nem emelkedik 28 °C fölé.

Máltára szóló repülőjegyek árainak összehasonlítása

Ha a városnézést a tengerparti nyaralással szeretné összekapcsolni, szeptember vége felé induljon Máltára, amikor a levegő hőmérséklete lassan csökken, de a tenger még mindig meleg a nyárból.

Ha nem zavarja a záporok kockázata, és megelégszik a turisták hiányával, valamint a szolgáltatások és a repülőjegyek jelentősen alacsonyabb áraival, akkor nyugodtan menjen Máltára télen.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.