Málta - hol aludjak

Comino

Máltára utazik nyaralni? Nézze meg, mely helyek és városok a legjobb, legolcsóbb és legpraktikusabb szálláshelyek Málta területén.

Hol szálljon meg Máltán

Málta egész országa kisebb méretű, mint a szokásos európai városok. Az adatok és statisztikák alapján úgy tűnhet, hogy Máltán megfelelő helyszínt és üdülőhelyet találni nem jelenthet akkora problémát, de hacsak nem akar autót bérelni, Málta már elég nagy ahhoz, hogy utazás előtt mindenképpen érdemes néhány percet szánni arra, hogy megtervezze, hol fog megszállni.

Szálláshely keresése - Málta

Mellieha (strandok)

A Málta északi részén található Mellieha üdülőhely talán a legjellemzőbb tengerparti üdülőhely az egész szigeten. Málta leghosszabb és legszélesebb strandjaival szegélyezett, rengeteg tevékenységet kínál, és nagyon széles a szálláskínálat a fényűzőbb all inclusive üdülőhelyektől a kisebb családi apartmanokig és panziókig.

Mellieha egy tipikus üdülőhely, amely egy helyen ideális a tengerparti nyaraláshoz. A szállásárak azonban itt viszonylag magasak, és Máltán az átlag feletti kategóriába tartoznak. Melliehából a legközelebb van a híres Popeye, a tengerész filmfalu is.

Mellieha területéhez tartozik a Marfa-félsziget is, ahol Málta híres Ramla Bay és Paradise Bay strandjai találhatók.

Szent Pál-öböl, Bugibba (strandok és üdülőhelyek)

Az egyetlen nagy üdülőhelyet alkotó várostrió, amely valószínűleg a legtöbb szállodával rendelkezik, Mellieha ideális választás a kevésbé igényes tengerparti utazók számára.

Az árak itt alacsonyabbak, mint az északabbra fekvő Mellieha üdülőhelyen, de ez kisebb, nem túl szép strandokkal és egy nagyon forgalmas, bárokkal és diszkókkal teli sétánnyal jár együtt, ami nem biztos, hogy mindenkinek megfelel. Másrészt az üdülőhelyekről jó buszjáratokkal lehet eljutni különösen Mellieha strandjára, valamint Vallettába és a környező városokba.

A Szent Pál-öbölben találhatóak a népszerű nyugati parti strandok is, a Golden Beach.

San Giljan, Sliema (éjszakai élet)

A leghíresebb üdülőhelyek és éjszakai élet központjai San Giljan és Sliema, amelyhez Paceville szórakoztató központja is tartozik, logikusan a legnagyobb sűrűségben kínálnak mindenféle szállást.

Sliema központja a viszonylag olcsó magánlakások elérhetőségéről ismert, és még a nagyobb szállodák árai is alacsonyabbak itt, mint a sziget más, csendesebb tengerparti üdülőhelyein.

A Sliema vagy San Giljan (Saint Julians) városrészben való szállás ideális azok számára, akik nem bérelnek autót, itt szeli át a legtöbb buszjárat a szigetet, hogy mindenhová eljussanak.

Valletta (látnivalók és kiindulópont a felfedezéshez)

Málta fővárosában, Vallettában található a legtöbb olcsó apartman és magánszállás, valamint drága butikhotelek. A vallettai szállás ideális a szigetet felfedezni vágyók számára, mivel innen indul a legtöbb buszjárat Málta minden szegletébe.

Marsaxlokk (helyi város)

A Málta déli részén fekvő Marsaxlokk népszerű, festői halászváros színes házaival és egy tengerparti kisváros nyugodt hangulatával vonzza a látogatókat. Itt főként jobb minőségű, kisebb vendégházakat, panziók és butikhotelek találhatók. Marsaxlokk ideális célpont egy nyugodt, gondtalan nyaraláshoz, de a szállásárak Máltán a legmagasabbak közé tartoznak.

Gozo (strandok, természet és látnivalók)

A szomszédos Gozo sziget ideális hely a gyönyörű természetben és érezhetően kevesebb turistával való nyaraláshoz. Tekintse meg Gozo részletes útikalauzát és a gozói szállásokkal kapcsolatos információkat.

Szállásárak Máltán

Málta mindenféle szállástípussal büszkélkedhet az olcsó, többágyas hostelektől a tengerparti luxus all-inclusive üdülőhelyekig. Az összes szállástípus árai évszaktól és szezontól függően jelentősen változnak. Míg az alacsony szezonban (októbertől májusig ) Málta egyik legolcsóbb tengerparti célpontja.

  • Klasszikus 3*-os szállodák jó minősítéssel - 60 eur és 80 eur között.
  • Olcsóbb panziók - 35 eur és 50 eur között.

Szállásárak megtekintése Máltán

Ezzel szemben a nyári főszezonban (július és augusztus, részben június és szeptember ) az árak többszörösére emelkednek. Ráadásul Málta kisebb mérete miatt a szállodák gyakran már hónapokkal előre elkelnek a nyárra. Ha nyáron olcsóbb szállást szeretne találni, ne habozzon hat hónappal előre foglalni, ideális esetben szabad lemondási lehetőséggel, és idővel ellenőrizze a foglalási portálokat, hátha elérhetővé válik egy olcsóbb vagy jobb szálloda.

  • Klasszikus 3 csillagos szállodák jó minősítéssel - 70 eur és 130 eur között.
  • Olcsóbb panziók és vendégházak - 50 eur és 100 eur között
  • All-inclusive üdülőhelyek közvetlenül a tengerparton - 120 eur és 250 eur között
Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.