Comino

Comino

Málta legkisebb lakott szigete gyönyörű természetet, lenyűgöző öblöket és sziklákat kínál, amelyek mindenképpen megérnek egy látogatást. A kristálytiszta víz kiválóan alkalmas a búvárkodásra is.

Szálláskeresés Máltán

Comino szigete mindössze 3 négyzetkilométeres és mindössze 10 fő az állandó lakossága. A turisták elsősorban a lélegzetelállító táj és a tömegek nélküli fürdőzés miatt látogatnak ide.

Látnivalók és strandok Comino szigetén

Blue Lagoon - A Kék lagúna a leglátogatottabb hely Cominón. A lagúnának, vagy inkább a Comino és a kis Cominotto sziget közötti öbölnek türkizkék, kristálytiszta vize, finom homokos alja és sok sziklás zuga van. A nagyon nyugodt vízzel kombinálva ez egy abszolút ideális konstelláció a nagyszerű búvárkodáshoz. Két strand van itt, de mindkettőn főként nagy sziklákon fekszik, tehát nem klasszikus homokos strandról van szó. A kikötőnél egy kis bár is található.

Crystal Lagoon - A Kristály-lagúna egy keskeny öböl, nagyon magas sziklákkal, amelyekből gyönyörű kilátás nyílik a türkizkék tengerre, drámai természeti tájakkal. A meredek sziklák miatt a tengerhez csak magán sétahajókkal lehet hozzáférni.

Santa Maria barlangjai - A sziget északi oldalán megcsodálhatja a tengerbe zuhanó, magas sziklákat, amelyek tengeri barlangokat alkotnak. A hely ismét csak "nézelődésre" való, a tengerbe csak magánhajóval lehet bejutni.

Santa Maria-öböl - A sziget egyetlen faluja egyben Comino egyetlen igazi homokos strandjának is otthont ad. Szezonban itt napágyak és napernyők bérelhetők, és a strandon nyilvános WC-k is vannak.

Torri ta Santa Maria - A Szent Mária-torony egy történelmi, 17. századi kilátótorony, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik Cominóra és a Málta és Gozo fő szigete közötti szorosra. A belépés díjtalan.

Snorkelling és búvárkodás

Ez a két tevékenység kétségtelenül a fő vonzerő Comino meglátogatásához, eltekintve a zátonyok látványától. Bárhol lehet sznorkelezni, ahol hozzáférhetünk a tengerhez, csak vigyázzunk, sehol nincs felszereléskölcsönzés. Málta vagy Gozo nagyobb strandjainál bérelhet vagy vásárolhat uszonyokkal ellátott snorkeleket.

A búvárutakat ismét mindkét nagyobb szigetről szervezik, de közvetlenül Cominón is találhat búvárutakat. Dive Shopahol a kezdőtől a haladóig fizetős búvártanfolyamokat is igénybe vehet. A tanfolyamok merülésenként 80 eurótól kezdődnek.

Hogyan juthat el Cominóra

A legolcsóbb módja a Máltáról és Gozóról egyaránt közlekedő komp. Cominón a legtöbb járat közvetlenül a Kék lagúnánál lévő kikötőnél áll meg, és naponta többször megáll a sziget egyetlen falujában, a Santa Maria-öbölben. A hajóút körülbelül 30 percig tart.

Mindig csak oda- és visszautazásra szóló jegyeket árusítanak, és ezek ára átalányáron 15 eur felnőtteknek, illetve 7 eur 10 év alatti gyermekeknek. A jegyek online is megvásárolhatók kedvezményes áron, felnőtteknek 14 eur-ért, gyermekeknek 6,50 eur-ért.

A Cominóra történő hajókirándulásért is fizethet a számos magáncég valamelyikénél. Szó szerint minden sarkon, minden kikötőben és minden turisztikai központban találhat ajánlatokat. Egy hajóút Cominóra 20 és 50 eur közötti árakon jön ki a programtól függően.

Szállás Comino

Cominón egyetlen luxusszállodát találsz. Ez klasszikus szobákban és teljesen berendezett bungalókban egyaránt kínál szállást.

Nagy úszómedence, privát hajótranszfer 10 euróért egy útra, és minden ár automatikusan tartalmazza a félpanziós ellátást reggelivel és vacsorával. A kétágyas szoba árai 70 eurónál kezdődnek. A szálloda nem foglalható a booking.com-on vagy más keresőmotoron keresztül, csak a saját weboldalán keresztül. cominohotel.com.

Mit érdemes megnézni

Fedezze fel az összes látnivalót Málta-ban.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.