Golden Bay

Aranypart

A máltai szigetvilág legtöbb strandja sziklás. Ez még értékesebbé teszi a homokos strandokat. A Golden Bay oldalon talál egy homokos strandot, amelyet gyakran Málta legszebbjének tartanak.

Golden Bay Finom aranyszínű homokkal, tisztasággal és a tengerbe való viszonylag szelíd bejutással büszkélkedhet. Egy széles öbölben található, szép környezetben, és a sziklás partok közelében lévő széleinél jól lehet sznorkelezni.

Szálláshely keresése Máltán

A nyári szezonban javasoljuk, hogy reggel 9 óra előtt érkezzen a strandra, mert utána már nehezen talál szabad helyet.

A strand felszereltsége

Golden Bay ideális hely azok számára, akik gyönyörű tájra, elég nagy strandra és a szükséges létesítményekre vágynak, több étterem, WC-k, zuhanyzók, valamint napágy- és napernyőbérlés formájában.

Ugyanakkor a strandon elegendő hely van azok számára is, akik nem szeretnének napozóágyat bérelni.

Egy természetesebb, kevesebb étteremmel és látogatóval rendelkező alternatívát találunk körülbelül 1 km-re a Ghajn Tuffieha-öbölben.

Szállás a tengerparton

Közvetlenül a tengerparton található egy luxusszállodakomplexum. Radisson Blu Resort & Spa, Malta Golden Sands. Az árak egy éjszakára egy kétágyas szobában itt 180 eur és 250 eur között mozognak a szezontól és a szabad helyek függvényében.

Napozóágyak és éttermek árai

Két napozóágy és egy napernyő bérlése naponta kb. 17 eur-ba kerül. Lazy Carrot A személyes tárgyak tárolására szekrények is igénybe vehetők 5 eur-ért.

Több standnál is lehet fizetni különböző vízi tevékenységekért, például robogó bérléséért (65 eur / 20 perc), kajak bérléséért (20 eur / 60 perc) vagy esetleg felfújható vízi banánon való lovaglásért (40 eur).

Az éttermekben az ételek lényegesen drágábbak, mint a kevésbé frekventált helyeken. Egy átlagos ebédért körülbelül 20 eurót kell fizetni.

Hogyan juthat el oda

A strand Mellieha területén található, Manikata város közelében, a repülőtértől kb. 20 km-re.

Autóval

Közvetlenül a strand mellett két nagyobb parkoló található. A kisebbik parkoló ingyenes (vagy egy forgalmat korrigáló parkolóőrrel, aki 2 eur körüli kis borravalót vár el).

A nagyobb parkoló fizetős. Az ára 10 eur naponta.

A nyári szezonban számítson arra, hogy reggel 9 óra után mindkét parkoló teljesen megtelt. Ezt követően az út szélén parkoljon, de az utak keskenyek, és nagy a kockázata annak, hogy lehorzsolja az autóját.

Foglaljon autót a máltai repülőtéren

Busszal

Nyáron a buszjárat használatát javasoljuk. A strandtól kb. 50 méterre található a "Ghajn Tuffieha" buszmegálló, amelyet a következő járatok szolgálnak ki (óránként átlagosan 1-2 alkalommal).

Kattintson a vonalszámra a térkép és a menetrend megtekintéséhez.

  • 44-es vonal Valletta, Mosta, Mgarr és Birkirkirkara és Mosta felől (30 percenkénti gyakorisággal)
  • 101-es vonal Mellieha, Cirkewwa, Mgarr városokból, Popeye the Sailor's Village-től és a kikötőből hajóval Gozo vagy Comino felé (járatsűrűség 60 perc).
  • 223-as vonal Bugibba felől (járatsűrűség 60 perc)
  • A 225-ös vonal Sliema, San Giljan (Paceville), Pembroke és Bugibba felől (járatsűrűség 60 perc).

A jegyárakért és a máltai buszokkal kapcsolatos további információkért lásd a Közlekedés fejezetet.

Mit érdemes megnézni

Fedezze fel az összes látnivalót Málta-ban.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.