Ghajn Tuffieha

Ghajn Tuffieha

A Ghajn Tuffieha-öbölben található strand remek alternatívája a következő, sokkal híresebb Golden Bay Beachnek, amely szinte szó szerint egy kőhajításnyira (kevesebb mint 1 km-re) található.

Szálláshely keresése Málta területén

A Ghajn Tuffieha Bay gyönyörű aranyszínű finom homokot és fokozatos belépést kínál a tengerbe, és tökéletes kombinációja egy gyönyörű környezetben lévő, eldugott strandnak.

Gyakran vannak nagyobb hullámok, amelyek ideálisak a szörfözéshez, sőt, a máltai szörfiskola standja is közvetlenül a helyszínen található.

A Ghajn Tuffieha strandról Málta legszebb naplementéit figyelheti meg.

A strand felszereltsége

A főszezonban itt napágyakat és napernyőket bérelhet, de az ár magas, egy 2 napágyból és egy napernyőből álló szettért napi 17 és 19 euró között mozog az ár.

Közvetlenül a strandon van egy étterem, WC-vel és zuhanyzóval. Van egy másik étterem a strand feletti parkolóban.

Szállás a tengerparton

Közvetlenül a strandon vagy a közvetlen környéken nincsenek szállodák. A legolcsóbb szállás 4 km-re van a sziget túlsó partján. Éjszakánként 70 euró alatti árakat kínálnak például Porto Azzuro Aparthotel.

Hogyan juthat el oda

Ghajn Tuffieha 4 km-re fekszik Mellieha falutól és körülbelül 20 km-re a repülőtértől.

Autóval

A strandtól körülbelül 100 méterre van egy nagy ingyenes parkoló, de számítson arra, hogy körülbelül 70 métert kell gyalogolnia egy lépcsősoron lefelé a strandig. Írja be a navigációba a "Ghajn Tuffieha Bay" kifejezést.

A parkoló ingyenes, de reggel 9 óra körül már reménytelenül zsúfolt. Van egy másik parkoló kevesebb mint 1 km-re, a Golden Bay strandon, de még itt is hajlamos kora reggeltől kezdve tele lenni.

Autófoglalás - Málta repülőtér

Busszal

A strandra buszok is közlekednek. A buszmegálló a parkolótól kb. 60 méterre található egy kereszteződésben, a "Ghajn Tuffieha - Riviera" elnevezésű buszmegállóban.

Kattintson a vonalszámra a térkép és a menetrend megtekintéséhez.

  • 44-es vonal Valletta, Mosta, Mgarr és Birkirkirkara és Mosta felől (30 perces gyakorisággal).
  • 101-es vonal Mellieha, Cirkewwa, Mgarr, Popeye the Sailor' s Village és a kikötőből hajóval Gozo vagy Comino felé (járatsűrűség 60 perc).
  • 223-as vonal Bugibba felől (járatsűrűség 60 perc)
  • 225-ös vonal Sliema, San Giljan (Paceville), Pembroke és Bugibba felől (járatsűrűség 60 perc).

A jegyárakért és a máltai buszokkal kapcsolatos további információkért lásd a Közlekedés fejezetet.

Mit érdemes megnézni

Fedezze fel az összes látnivalót Málta-ban.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.