Hagar Qim

Hagar Qim

A fiatalabb kőkorszakból származó megalitikus templomok Málta legfontosabb műemlékei közé tartoznak. Hagar Qim az egyik legjobban megőrzött ilyen jellegű templom egész Európában.

Szálláskeresés Málta területén

Hagar Qim területén belül négy kisebb templomot, illetve azok maradványait találjuk. Az épületek a Kr. e. 3600 és 3000 közötti időszakra nyúlnak vissza.

A templom lenyűgözőségét az is hangsúlyozza, hogy egy teljesen beépítetlen területen, a tengerhez közeli enyhe lejtőn található. Az egész terület az UNESCO Világörökség része, a Valletta melletti Tarxienben található többi templommal együtt.

Hagar Qim templom

A komplexum fő pontja a több mint 5500 éves Hagar Qim templom, amelyet közvetlenül a bejáratnál találsz. A régészeti maradványokat egy nagy lombkorona takarja, hogy az időjárás ne érje őket.

A Hagar Qim templomban megcsodálhatja a legnagyobb monolitot, amelyet a megalitikus templomok építéséhez használtak Máltán. Ez 6 méter magas és több mint 57 tonnát nyom.

Mnajdra templom

A Hagar Qim templomoktól egy kényelmes, körülbelül 500 méteres sétány vezet lefelé a tenger felé.

Az ösvény végén a kisebb Mnajdra-templom maradványai állnak, és gyönyörű kilátás nyílik a tengerre.

Belépődíjak és nyitvatartási idő

Naponta 10:00 és 18:00 óra között tart nyitva. Naprakész információkért látogasson el a hivatalos weboldalra: heritagemalta.mt/hagar-qim-and-mnajdra.

A belépőjegyekért a következő összegeket kell fizetni.

  • 10 eur Felnőttek,
  • 7,50 eur Idősek és tizenévesek (12-17 évesek),
  • 5,50 eur Gyermekek.

A jegy a Hagar Qim és a Mnajdra belépőjegyre egyaránt érvényes.

Hogyan juthat el oda

Hagar Qim mindössze néhány méterre található a déli part mentén vezető főúttól, Qrendi város közelében. Kövesse a táblákat, amelyek Valletta vagy a repülőtér felől a "Hagar Qim"-hez vezetnek. A bejáratnál ingyenes parkolási lehetőség van.

A Blue Grotto kilátópont mellett a 74-es és a 201-es buszjárattal is eljuthat ide. A 74-es busz Vallettából, a 201-es pedig a repülőtérről vagy Mdinából közlekedik (hétvégén nem jár). A buszmegálló mindössze néhány tucat méterre van a bejárattól, és a neve "Hagar".

A jegyárakért és a máltai buszokról szóló további információkért lásd a Közlekedés fejezetet.

Mit érdemes megnézni

Fedezze fel az összes látnivalót Málta-ban.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.