Dingli Cliffs

Dingli Cliffs

A Dingli sziklái, az azonos nevű falu közelében, Málta nyugati partján, az egyik leglátogatottabb természeti látványosság.

Szálláskeresés Málta területén

A fehér sziklák fenséges fala merőlegesen emelkedik ki a tengerből 253 méter magasra, ami egyben az egész ország legmagasabb pontja is a Ta'Dmejrek nevű helyen.

A rövid séták kiindulópontja az út mentén a Dingli falutól délre található kis Szent Mária Magdolna-kápolna.

Sziklás séták

A túratérképeket (pl. en.mapy.cz) böngészve úgy tűnhet, hogy a dingli sziklák mentén számos túraútvonal található.

A valóság azonban más, és a legtöbb útvonal az út mentén vezet.

A sziklákra néző legjobb sétát a Szent Mária Magdolna kápolnától kb. 1 km-re délre lévő kis hegyfoknál (a hely az en.mapy.cz oldalon található) vagy a radarállomás közelében (a hely az alábbi oldalon található) lehet tenni. en.mapy.cz).

Készüljön fel a Földközi-tengerre nyíló lélegzetelállító kilátásra, meredeken lejtő kis mezőkre és mindenekelőtt lélegzetelállító naplementékre.

Hajókirándulások a sziklák körül

A leglátványosabb kilátás a dingli sziklákra azonban csónakból nyílik.

Mivel az egész nyugati parton nincs nagyobb város, a Dingli-sziklákhoz általában Vallettából vagy a sziget másik oldalán lévő üdülőhelyekről szerveznek hajókirándulásokat. Ezek általában a Málta és Comino szigetén tett egynapos kirándulások részét képezik.

A hajókirándulások árai 55 eur és 65 eur között mozognak. A hajókirándulásokat például az említett társaságok weboldalain foglalhatja le.

Hogyan juthat el oda

A Triq Panoramika út a teljes, több mint 3 km hosszú sziklák mentén halad, és Vallettából 30 perc alatt elérhető autóval.

Autóval

Az út mentén végig kis rögtönzött ingyenes parkolók vannak. A legnagyobb parkoló a Szent Mária Magdolna kápolnánál található (elhelyezkedés a google.com/maps oldalon), ahol több büfé és szuvenírbódé is működik.

Foglaljon autót a máltai repülőtéren

A sziklák a tágabb környéken minden kereszteződésben ki vannak táblázva, és minden ismert navigációs készülékben megjelennek.

Busszal

A 201-es buszjárat szintén óránként közlekedik a sziklák mentén vezető úton.

A busz Mdina történelmi városából a repülőtérre közlekedik, és útközben megáll Siggiewi falunál, Hagar Qim megalitikus templomegyüttesénél és a Kék barlangnál is. Mindkét végén, Mdinában és a repülőtéren átszállhat más, Málta-szerte közlekedő buszjáratokra.

A jegyárakért és a máltai buszokról szóló további információkért lásd a Közlekedés fejezetet.

Mit érdemes megnézni

Fedezze fel az összes látnivalót Málta-ban.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.