Troodos

Troodos

Ciprus nem csak a tengerparti nyaralás, hanem a gyönyörű hegyi túrázás és a Troodos-hegység egyetlen hegyvonulatának kis falvaiban tett kirándulások célpontja is. A hegység több mint 1900 méteres magasságig emelkedik, és a Ciprusi Köztársaság területének csaknem kétharmadát tölti ki.

Szállodaárak megtekintése - Troodos-hegység

A Troodos-hegységbe akár egynapos kirándulásra is mehet a tengerpartról, de akár csak azért is elrepülhet Ciprusra, hogy bebarangolja ezeket a hegyeket...

Zöld hegyek és völgyek

A hegyvidék tájképe éles kontrasztot alkot a száraz tengerparttal és a Földközi-tenger más szigeteivel. A Troodos-hegység sűrűn borított, örökzöld növényzetű lejtőin a lucfenyő és a fenyő, valamint a kontinentális Európa klasszikus lombhullató fái lepik meg a látogatókat.

A hegység legmagasabb részeinek lekerekített csúcsai olykor meredeken zuhannak festői, erdős völgyekbe, amelyekben gyakran elképzelhetetlen helyeken apró, festői falvak tűnnek fel.

A legmagasabb csúcs az 1 952 méteres Olympos-hegy.

Falvak, kolostorok és templomok

A hegyekben gyöngyszemként elszórtan találhatók festői falvak, jellegzetes vidéki építészettel. Némelyikük még az UNESCO világörökség részeként is büszkélkedhet, köszönhetően a 13-15. századból származó, rendkívül érdekes falusi templomok megőrzésének, amelyek bepillantást engednek a hegyvidéki kemény élet történetébe. Tekintse meg közelebbről a Troodos-hegység kiválasztott nevezetességeit.

Szállás

Bár a Troodosz talán nem tartozik a leglátogatottabb hegységek közé, a turisztikai infrastruktúra meglehetősen fejlett, és számos szállásajánlat áll rendelkezésre. Többnyire jól minősített vendégházakat vagy apartmanokat találunk, de a főbb üdülőhelyeken klasszikus szállodákban is megszállhatunk. Az árak 70 euró körül mozognak.

Közlekedés

Minden bizonnyal a legkényelmesebb közlekedési eszköz a bérelt autó. Ez az egyetlen módja annak, hogy minden helyre eljussunk anélkül, hogy a menetrendektől függnénk, míg a busz gyakran csak naponta kétszer jár a kisebb falvakba. A Troodos-hegység útjai kanyargósak és meredekek, de jól karbantartottak, jelzettek, és minden faluba szabályos aszfaltúton lehet eljutni.

A nagyobb falvakba busszal is el lehet jutni:

  • Troodos: 64-es járat (kattintson a Vidéki útvonalak részre) Limassolba (Lemesos), 408-as járat közvetlenül Nicosiába (csak szombaton és vasárnap), 87-es járat (hétköznap) Kakopetriába (csatlakozás a Nicosiába tartó egyéb járatokhoz).
  • Kakopetria: 405-ös, 407-es, 408-as vonalak Nicosia felé.
  • Omodos: 40-es vonal (kattintson a Vidéki járatok szakaszra) Limassolba (Lemesos).
  • Pano Platres: 64-es vonal (kattintson a Vidéki járatokra) Limassolba (Lemesos).

Mit érdemes megnézni

Fedezze fel az összes látnivalót Ciprus-ban.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.