Kakopetria

Kakopetria

Kakopetria egy híres hegyi falu a Tróodosz északi lejtőin. A falu hangulata valóban kivételes. A 18-19. századi tipikus ciprusi házakat láthat, és élvezheti a közeli, sűrű tűlevelű erdőkkel borított hegyekre nyíló kilátást. Egy helyi tavernában megkávézhat.

Szálláshelyek keresése - Kakopetria

Festői házak és hegyi nyugalom

Kakopetria a 18. és 19. századi ciprusi vidéki építészet jellegzetes példája. A kőalapzatú, vályogfalú kis házak kanyargós, meredek utcácskákba bújnak, és nagyon népszerűek a helyiek körében, mivel még a fülledt nyárban is hűvös van bennük.

A falu 667 méter magasan fekszik, de csak néhány kilométerre délre emelkedik az Olympos, Ciprus legmagasabb hegye a maga közel kétezer méterével. A tűlevelű erdők, a meredek völgyek és a látványos kilátás egy újabb ok arra, hogy Kakopetriába látogasson.

Szállás Kakopetria

Kakopetria számos apartmant, panziót, valamint egy klasszikus szállodát kínál. A Troodos-hegységben található legtöbb szállással a város ideális kiindulópontként szolgálhat. Egy kétágyas szoba árai éjszakánként itt általában 65 euró körül mozognak.

A legjobban értékelt szálláshelyek közé tartoznak Enipnion Apartments a stílusos történelmi házak egyikében.

Klasszikus szállodákban is megszállhat, amelyek közül a legjobb ár-érték arányú a Ekali Hotel ***.

Szállítás

Kakopetriába a legjobban autóval lehet eljutni, mivel a környező városokba korlátlanul lehet kirándulni.

Kakopetria helyi buszokkal is könnyen megközelíthető Nicosiából, valamint a környező településeken keresztül. Minden jegy egy útra 1,50 eurós átalányárba kerül.

  • Nicosia - vonalak 405, 407, 408 - Óránként összesen 1-2 járat
  • Troodos (falu) - járatok 87, 408 - naponta összesen 6 alkalommal, de hétvégén nem.

Mit érdemes megnézni

Fedezze fel az összes látnivalót Ciprus-ban.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.