Ciprus - hagyományos ételek

Ciprus

Milyen ételeket érdemes kipróbálni Cipruson? Mit árulnak leggyakrabban a helyi éttermekben?

Szálláshely keresése Cipruson

Ciprusi konyha

A ciprusi konyha nagyon közel áll a görög és a török konyhához. Sok ciprusi nagyon gyakran jár büfékbe és éttermekbe, mert egyszerűen imádják az ételeket. A tipikus ciprusi specialitások a szuvlaki, a tzatziki, a kleftiko, a moussaka, a meze, a tintahal, a halloumi sajt, a hal és a különböző tenger gyümölcsei, például a polip és a rák. A leggyakoribb italok a kávé és a bor.

Halloumi sajt - Ez egy egyedülálló sajtfajta, amelyet csak Cipruson állítanak elő. Tehén- vagy juhtejből készül, és például grillezve, serpenyőben sütve otthon vagy szendvicsbe sütve fogyasztható.

Souvlaki - Nagyon népszerű fűszeres hús, általában csirke vagy marhahús, amelyet grillezve, nyárson tálalnak. Gyakran fogyasztják pitakenyérrel, zöldségekkel, sült burgonyával és tzatzikivel.

Meze - Sokféle ételből álló választék. Egy nagy tányéron vagy az asztal körül tálalják, és mindenből van valami. A csirkétől, a fekete olajbogyótól, a salátától a polipig. A meze-t 2 vagy több személyre tálalják, mert tényleg sok van belőle.

Megkóstolhatod a ciprusi söröket is, mint a KEO vagy a Leon, amelyek csak Cipruson találhatók. Kóstolja meg a helyi bort, amelyet Cipruson már több ezer évvel ezelőtt is termeltek, és ma már a ciprusi étlap egyik kedvelt eleme.

Hogyan étkezz úgy, mint egy helyi

A legjobb módja a helyi étkezésnek, ha felkeresi a helyi büféket vagy ciprusi gyorséttermeket, ahol a legtöbb helyi ételt megtalálja. Egy másik lehetőség, ha a turistaövezeteken kívül keresünk fel egy ciprusi éttermet, ahol körülbelül 6-8 euróért ehetünk egy adagot. Különlegességnek számítanak a ciprusi pékségek, amelyek sós és édes ételek széles választékát kínálják, és némelyikük a nap 24 órájában nyitva tart.

Cipruson nagyon népszerű az ételkiszállítás is, ahol az ételt házhoz szállítják. A ciprusi ételek széles választékából rendelhet.

Az éttermek szokásos árai

Cipruson különböző típusú éttermeket talál a ciprusiaktól kezdve az olaszon át az örményig. Népszerű az angol reggeli, amelynek ára 5-8 euró között mozog. Az ebéd és a vacsora ára az Ön költségvetésétől függ. Egy jó ebédet azonban 12 eurótól 20 euróig lehet kapni.

A csapolt sör 3-4 eurót kóstál, és a legolcsóbb a helyi, a KEO és a Leon. Ha egy tipikus ciprusi frappét szeretne megkóstolni, készüljön fel 2-4 euró körüli összegre.

Ha sokat strandolsz, számtalan étkezési és ivási lehetőséget találsz. Az éttermek és bárok mellett olyan klasszikus gyorséttermeket is találsz, mint a chips, a halrudacskák, a csirkés kebab vagy a kukorica.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.