Ciprus - hogyan juthat el ide

Ciprus

Ciprus csak a Ciprusi Köztársaság két nemzetközi repülőterén keresztül érhető el légi úton. Ciprusra nem közlekednek rendszeres kompjáratok.

Repülővel Ciprusra utazásszervező nélkül

2017 körül kezdték felfedezni Ciprust a fapados légitársaságok, ami jelentősen csökkentette a szigetre irányuló repülőjáratok átlagárát. A Ciprusi Köztársaságban két nemzetközi repülőtér található:

  • Larnaca LCA repülőtér - a legnagyobb nemzetközi repülőtér, ahonnan egész Európába és a Közel-Keletre van kapcsolat. Larnaca Larnaca - a legnagyobb nemzetközi repülőtér, amely az Európai Unió és Európa felé biztosít összeköttetést. Larnacát a Cyprus Airways és a Wizz Air uralja.
  • Páfosz PFO repülőtér - a második nemzetközi repülőtér Nyugat-Cipruson, amelyet a Ryanair ural, a legjobb kiindulópont a Páfosz környéki üdülőhelyekre, a Korall-öbölbe és Polis Chrysochousba való utazáshoz.

A nyári szünidőben a kontinentális Európából érkező repülőjegyek ára oda-vissza 250 euró körül mozog, és kevés esély van arra, hogy alacsonyabb árat kapjunk, ha fix időpontban repülünk. Szezonon kívüli repülőjegy-ajánlatok 80 euró alatt is elérhetőek.

Ciprusra irányuló járatok keresése

Belépés Ciprusra Észak-Cipruson keresztül

A sziget harmadik repülőtere(Ercan ECN) a nemzetközileg el nem ismert Észak-Ciprusi Török Köztársaságban található. Lehetséges Észak-Cipruson keresztül bejutni Ciprus "déli" részére? És lehet-e a Ciprusi Köztársaságba (Dél-Ciprus) érkezni és Észak-Ciprusról indulni?

Részletes információkért kérjük, olvassa el a Vízum fejezetet.

Kompok Ciprusra

A Ciprusi Köztársaságba nem közlekednek rendszeres kompjáratok.

Csak Törökországból lehet hajóval eljutni az Észak-ciprusi Török Köztársaságba.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.