Caledonia Waterfalls

Caledonia vízesések

Ha szereti a nem túl igényes, de nem is túl rövid túrákat az erdős vidéken, a folyóvíz nyugtató hangjával kombinálva, ami elég ritka Cipruson, akkor irány a Troodosz déli lejtői. Itt találkozhat a 12 méter magas, vízesésként lezúduló Caledonia-vízeséssel, amely az egyik legmagasabb Cipruson.

Foglaljon le egy hotelt Pano Platres területén

A vízesést a 19. században fedezte fel egy skóciai kirándulókból álló expedíció, és a skót vízesésekhez való hasonlósága miatt a Skócia és Anglia határán fekvő hegyről nevezték el.

Pano Platres faluból egy jelzett gyalogút vezet, ahonnan meglehetősen meredeken emelkedik fel a hegyek közé. 2,5 km után azonban elérjük a vízesést, ahonnan más ösvényeket követhetünk tovább az erdőben és a hegyekben, vagy visszatérhetünk.

  • A Plano Platresből induló útvonal térképe: en.mapy.cz

Pano Platres ideálisan megközelíthető autóval, Lárnakától 105 km-re, Páfosztól pedig 60 km-re van. Limassolból (Lemesos) a 62-es buszjárat naponta többször is ide jár.

Mit érdemes megnézni

Fedezze fel az összes látnivalót Ciprus-ban.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.