Omodos

Omodos

Omodos a Troodos-hegység déli lábánál fekvő festői falu, amely a ciprusi hegyvidéki építészet jellegzetes példájával, a szűk utcákban álló kis kőházakkal és a környék kiváló szőlőültetvényeivel vonzza a turistákat. Tegyen egy kirándulást a hegyekbe, és látogasson el az erdőkkel, kilátással és gyönyörű falvakkal tarkított gyönyörű környékre.

Hasonlítsa össze az autóbérleti díjakat Cipruson

Bor, kolostor, hegyek...

Omodos falu egyik fő látványossága a helyi bortermelés. Méretéhez képest szokatlanul sok tavernát és borbárt talál, amelyek szinte mindegyike ingyenes kóstolót kínál a helyi borokból.

A falu központját a csodálatos, 17. századi, kőből épült Timios Stavros kolostor uralja, amely a nyugalom oázisa lesz, ha meglátogatjuk.

Bár Omodos nem a Troodos-hegység központjában fekszik, népszerűségének és hírnevének köszönhetően több szállást kínál, mint más hegyi falvak, és jó kiindulópontként szolgálhat egy hegyvidéki túrához.

Szállás

Omodos számos szálláslehetőséggel rendelkezik, többnyire jól minősített apartmanokban vagy kisebb panziókban. A szállásárak itt 75 eur és 90 eur között mozognak éjszakánként 2 fő részére.

Szállodák és szálláshelyek Omodos

Szállítás

A falu Limasszoltól kb. 40 km-re, Páfosztól 60 km-re fekszik, és kanyargós, de szép hegyi utakon könnyen megközelíthető autóval. A falu előtt van egy nagyobb parkoló, amely ingyenes.

Lemesosból (Limassol) a 40-es busszal is könnyen megközelíthető, amely hétköznapokon naponta 5 alkalommal, hétvégén pedig 1-2 alkalommal közlekedik. A jegy ára 1,50 euró.

Mit érdemes megnézni

Fedezze fel az összes látnivalót Ciprus-ban.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.