Moutoullas

Moutoullas

Ez a gyönyörű kis falu a Troodos-hegység északi lejtőin első látásra lenyűgözően szép domborzatával. A házak a mély völgyekbe zuhanó meredek hegyoldalakba épültek, és a falut egy gyönyörű, csak a 20. században épült templom uralja.

Moutoullas fő látványossága azonban egy másik, még az UNESCO által is jegyzett templom. A Panayia tou Moutoulla egyedülálló temploma 1280-ból származik, és a ciprusi falusi vallásos építészet legkorábbi példája jellegzetes szigorú téglaalapzatával és meredek fatetőjével.

Szállás

Álljon meg itt vagy a szomszédos Pedoulas faluban legalább egy éjszakára. A békés hegyek gyönyörű tájai, a kellemes klíma, a festői falvak és a remek helyi tavernák szívesen látott változatosságot jelentenek a klasszikus nyári tengerparti nyaraláshoz képest.

Keressen a környező falvakban, és biztosan talál tökéletes szállást apartmanokban vagy panziókban, két fő részére éjszakánként 65 eur körüli árakkal.

Szállodák és szállások Moutoullas városában

Szállítás

Közlekedés Moutoullas faluba a legjobb autóval. Mind Lárnakától, mind Páfosztól körülbelül 100 km-re van.

A 81-es buszjárat csak hétvégén naponta 3-szor, hétköznap 6-szor jár ide, és csak Atsas faluból, ahol át lehet szállni a gyakori nicosiai járatra. Az egyszeri jegy mindig 1,50 euróba kerül.

Mit érdemes megnézni

Fedezze fel az összes látnivalót Ciprus-ban.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.