Kourion

Kourion

Kourion egykori ókori város, ma pedig Ciprus egyik legfontosabb és legnagyobb régészeti lelőhelye. Az eredeti épületek többségéből csak az alapfalak, dór oszlopok és régészeti ásatások maradtak meg, kivételt képez a görög-római színház, amelyet teljesen felújítottak, és ma is eredeti rendeltetését szolgálja, koncerteknek, előadásoknak és más kulturális eseményeknek ad otthont.

Szállodák és szállások - Páfosz

Kourion ókori városát (akropoliszát) valószínűleg az i. e. 2. században alapították egy 100 méter magas fennsíkon, közvetlenül a tenger mellett. A mai Limassol városától mintegy 19 km-re fekszik.

Az akropolisz fő látnivalói az Apolló templomának maradványai, a már említett görög-római színház, a gladiátorok házának alapjai vagy az ókori stadion.

Belépődíjak és nyitvatartási idő

Naponta 8:30-tól 19:30-ig, télen csak 17 óráig tart nyitva. Az utolsó belépés mindig 30 perccel zárás előtt történik.

A belépésért 4,50 eurót kell fizetni.

Hivatalos weboldal: mcw.gov.cy

Kourion Beach

A régészeti park alatt egy széles strand található, ahonnan fotogén sziklákra és kemény homokra és kavicsokra nyílik kilátás.

Ciprusnak ezen a részén a tenger nem olyan nyugodt, és gyakran vannak nagyobb hullámok, amelyek ideálisak a bodysurfinghez. A vízbe való belépés az első kb. 20 méteren gyengéd, majd az alja meredekebben lejt.

A strandon 3 étterem is található.

Hogyan juthat el ide

A Kourion régészeti lelőhelyen és a strandon könnyen és ingyenesen parkolhatsz a nagy parkolókban. Kourion Episkopi falu mögött található, ahová táblák vezetnek.

Limassol központjából a 16B buszjárat az Agios Ermogenis kolostorig közlekedik (a menetrendben az Agios Ermogenisig tartó járatok zölddel jelölve vannak). A buszmegállótól a Kourion bejáratáig kb. 450 métert kell gyalogolni az úton (az útvonal a en.mapy.cz).

Mit érdemes megnézni

Fedezze fel az összes látnivalót Ciprus-ban.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.