Petra tou Romiou

Aphrodité sziklája

Ciprust számos mitikus legenda övezi, amelyek az ókori görög mítoszokhoz és legendákhoz kapcsolódnak.

Ezek egyike a szerelem görög istennőjének, Aphroditének a legendája, aki minden évben újra és újra előbukkant a vízből, megtisztulva és szűzies állapotban - éppen itt, a Petra tou Romiou strandon, amelyet két hatalmas sziklaalakzat ural, amelyeket nem másnak, mint Aphrodité szikláinak neveznek. Sőt, magát a Petra tou Romiou strandot számos útikönyvben Aphrodité strandjaként emlegetik.

A legolcsóbb szállodák Cipruson

A szerelem legendái

A strandhoz két fontos legenda is kapcsolódik. Ezeknek köszönhetően magányos turisták és fiatal nők tömegei özönlenek ide.

Az első legenda szerint, ha hétszer körbeúszod Aphrodité szikláját, a strandtól mintegy 20 méterre lévő kis szigetet, akkor örök fiatalságot és örök szépséget biztosítasz magadnak.

A második legenda erre a romantikus helyre vonzza mindazokat, akik hiába keresik a szerelmet. Azt mondják, hogy a helyi strandot szív alakú kavicsok borítják, és aki talál egyet, annak hamarosan sorsdöntő találkozása lesz.

A strand és a fürdőzés

A Petra tou Romiou helyi strandját nagyobb kavicsok borítják, és gyönyörű sziklák és sziklák között büszkélkedhet. Ideális hely a szemlélődésre és a gyönyörű természeti környezetben való fürdőzésre. Nincsenek napágybérlők, nincsenek éttermek és üdülőhelyek.

A strandra egy gyalogos alagút vezet a szomszédos parkolóból a főút alatt, de ez nem látható közvetlenül a strandról, és nem zavarja a gyönyörű környezetet.

Szállás a strand mellett

Ha a strand közelében szeretne megszállni, válassza a közeli Kouklia falut, amely szinte teljes egészében üdülőházakkal vagy apartmanokkal van tele. Ideális hely arra, hogy a nagyvárosok nyüzsgése nélkül nagyon nyugodt napokat töltsön...

Szállodák és szállások Kouklia

Hogyan juthat el oda

Aphrodite's Beach jól megközelíthető autóval a B6-os tengerparti főúton, a táblák a közeli Páfosz (25 km) és Limassol (45 km) városokból vezetnek oda. A strand mellett ingyenes parkoló található.

Hasonlítsa össze az autóbérleti díjakat Cipruson

A strandot közvetlenül is könnyen elérheti a 631-es páfusi elővárosi tömegközlekedési járattal. A jegy mindössze 1,50 euróba kerül.

Mit érdemes megnézni

Fedezze fel az összes látnivalót Ciprus-ban.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.