A királyok sírjai Páfosz

Sírok a királyoktól

Ciprus egyik leglátogatottabb látnivalója a Királyok sírjai a tengerparton, Páfosz központjának közelében. Ez a temetkezési hely, amelyet szó szerint a tenger feletti sziklába vájtak, egy hatalmas nekropolisz, amely föld alatti és föld feletti részekkel egyaránt rendelkezik, helyenként nagyon jó állapotban. Az i. e. 4. századra nyúlik vissza.

Szállodák és szálláshelyek Páfosz

A királyok sírjai nem a királyoké voltak...

Bár a hely neve azt idézi, hogy a fenséges sírokat - amelyek némelyikének még a falait is gazdag freskók borítják, és a bejárat monumentális dór oszlopokkal van ellátva - királyok temetkezési helyéül használták, ez nem így van. A helyi nekropoliszban elsősorban az ókori város és a tágabb környék nagyon gazdag vagy kiemelkedő személyiségeit temették el.

Jelenleg összesen 9 sírt tártak fel a helyszínen, és több további sír is régészeti feltárás alatt áll.

Belépődíjak és nyitvatartási idő

A lelőhely nyáron reggel 8:30-tól este fél nyolcig, télen csak délután ötig tart nyitva.

A belépő mindössze 2,50eurót kóstál.

Hivatalos weboldal: www.mcw.gov.cy

Hogyan juthat el oda

A helyszín Páfosz városközpontjától északra, a tengerparton található, és a bejárat előtti nagy parkolóban ingyenesen parkolhat.

A bejárattól körülbelül 50 méterre található a 615-ös városi buszjárat buszmegállója is, amely a Nea Paphos régészeti park közelében lévő központi sétányra, valamint a Coral Bay népszerű strandjára visz.

Mit érdemes megnézni

Fedezze fel az összes látnivalót Ciprus-ban.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.